Jeste da je Nova godina počela pre skoro pet meseci, ali to ne znači da čim prođe 1. januar morate da prestanete da pravite planove i donosite novogodišnje odluke! Uvek je pravo vreme da nešto obećate sebi, da isprobate neke nove stvari, da se, na kraju krajeva, zabavite i iskusite život u onom najlepšem obliku! Zato, ovih 17 stvari morate uraditi do kraja 2017. godine!

 1. Pronađite neobični hobi

Oduvek vas je zanimao neki stari zanat ili drevna veština? Pa, šta čekate? Ispunite svoja interesovanja i naučite ono što je oduvek okupiralo vašu pažnju, koliko god bilo neobično i neočekivano.

 1. Budite nečiji mentor

Sigurno je da imate neku veštinu ili znanje koje možete podeliti sa drugima. Budite dobri, podučite nekoga nečemu što znate i doprinesite čovečanstvu svojom mudrošću!

 1. „Pročistite“ svoj život

U životu vam nisu potrene osobe kojima ni vi niste potreni, koje vas „truju“, koje vas ne vole i ne poštuju. Izbacite sve takve ljude i ićete mnogo srećniji.

 1. Provedite se sami sa sobom

Jednom ćete shvatiti da ste sami sebi najbolje društvo. Zato, usudite se da izađete sami na kafu, da otputujete sami ili radite nešto slično sasvim sami, za svoju dušu. Videćete, prijaće vam, samo prestanite da proveravate svoj telefon!

 1. Naučite još jedan jezik

Jer, uvek treba raditi na sebi. Svakako, jedna od najkorisnijih stvari koje možete naučiti jeste strani jezik pa ko zna – možda na kraju i otputujete u tu zemlju!

 1. Tražite povišicu

Ako mislite da to zaslužujete – zašto da ne? Ili, ako i dalje niste zadovoljni svojim poslom, krajnje je vreme da razmislite o tome da ga jednostavno promenite.

 1. Eksperimentišite sa izgledom

Oduvek ste želeli da isprobate određeni stil oblačenja ili frizuru? Samo napred! Lako ćete se vratiti na staro, a kosa će već porasti!

 1. Učite iz svojih grešaka

Svima se dešava da pogreši. Bitno je da se ne ljutite na sebe i sami sebi stvarate pritisak. Umesto toga, naučite iz svojih grešaka!

 1. Budite tvrdoglavi i uporni

Samo tako ćete ostvariti svoje ciljeve. Ove godine ne odustajte od onoga što ste zamislili i hrabro i uporno gurajte napred!

 1. Naučite da proričete sudbinu

Interesuje vas gledanje u dlan ili šolju? Pa zašto ne biste naučili ovo da radite?! Naravno, možete samo i da se zabavite tako što ćete pustiti mašti na volju, bez ikakve istine!

 1. Naučite da vozite

Svakog dana prolazite pored auto škole u komšiluku i sve kao danas-sutra ćete se upisati. Ove godine nema više izgovora – naučite da vozite! Možete se zabaviti sa prijateljem koji zna da vozi i koji vas može podučiti glavnim cakama, ali je ipak bolje da izaberete auto školu i postanete profesionalac!

 1. Putujte

Nema lepše stvari od putovanja, to je sigurno! Kad god ste u prilici, putujte, nije bitno mesto, bitno je da proširite vidike!

 1. Spasite napuštenu životinju

Udomite psa ili macu lutalicu i videćete kako će vam život postati lepši!

 1. Počnite da volite sebe

Nema više kritika, pronalaženja mana, mržnje prema sebi zbog ko zna koje gluposti. Naučite da prihvatite sebe takve kakvi ste i zavolite svoje mane – bićete srećniji!

 1. Prestanite da se opterećujete oko sitnica

Ponovo kasnite jer je gužva u saobraćaju, stojite u  prepunom autobusu, prodao vam se omiljeni sendvič? Biće bolje! Udahnite duboko i opustite se!

 1. Počnite da štedite

Koliko puta ste obećali sebi da ćete napokon uštedeti novac i otići na letovanje onako kako dolikuje? Ili možda želite da kupite nešto skupo? Nema više izgovora – počnite da štedite već danas i ispunićete sebi tu želju.

 1. Ispunite svoj najveći san

Oduvek ste sanjali da naučite kineski, da posetite Španiju ili skočite iz aviona sa padobranom? Ovo je vaša godina – ispunite sebi svoju najveću želju!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *