Ukoliko se svakog jutra budite tako što pred očima ugledate vaše sopstveno dvorište onda ste vi srećan čovek. Međutim, tu se priča ne završava.

crveni-malcKako biste bili još srećniji imamo jedno sjajno rešenje za vas. Počnite da vaše dvorište sagledavate iz jednog sasvim drugačijeg ugla. Kao što se menja enterijer, tako se menja i vaše dvorište i tako ono može da izgleda sasvim drugačije i sasvim prihvatljivije u odnosu na to kako sada izgleda. Pratite naše ideje i pokušajte da ih primenite. 

Velike saksije u uglovima dvorišta

Nove biljke u vašem domu, odnosno dvorištu? Da li se razmišljali o tome. Umesto da biljke u samom dvorištu ili vrtu zasadite direktno u zemlju, zašto ne biste kupili ogromne saksije, koje će se savršeno uklopiti u izgled vašeg dvorišta. To je nešto što obično niko ne očekuje, ali što može i te kako da učini dvorište drugačijim i lepšim. To mogu da budu drvene saksije ili metalne, saksije koje su napravljene od prirodnih materijala i koje će se upravo zbog toga još mnogo bolje ukloptiti u sam eksterijer. Na vama je da odaberete tačno koje biljke, odnosno cveće želite da raste u tim divnim saksijama. Da li će to biti saksije od pruća, saksije od metala, trske, gline itd – zavisi isljučivo od vaših preferencija. 

Dekorativno kamenje oko stabala

Sigurno je da imate neke stabiljke u dvorištu, a ukoliko ih nemate onda savetujemo da posadite nešto čije plodove možete ubirati svake godine. Aronija je jedna jako zdrava biljka, koju je milina jesti sa drveta kada sazri. Možete zasaditi ribizlu, šljivu, višnju. Sve su to biljke, koje će vam doneti radost. I zato je obavazno oko njih postaviti dekorativno kamenje, kako biste ih istakli u samom dvorištu. Na kraju krajeva ne morate dekorativno kamenje postavljati samo oko stabiljki, možete postavljati i oko nekog žbunja, koje imate u dvorištu ili koje tek treba ili želite da kupite. Sasvim je svejedno koje biljke imate, važno je da ih na različite kreativne načine istaknete. Samo tako će vaše dvorište dobiti jednu sasvim drugačiju dimenziju. 

Razmislite i o malču 

Dekorativni malč je dva u jedan stvar. Stvar koja rešava i spasava vaše biljke od korova, ali i koja spasava izgled vašeg dvorišta od monotonije. To su ujedno dva razloga zašto treba da razmislite o malču. Jednostavno se koristi, povoljan je i ujedno dodaje boje svakoj biljci pore koje je stavite. Vrlo je interesantna kombinacija malča i dekorativnog kamenja, tako da i o tome razmislite. 

Napravite svoj kutak 

Da li ste nekada razmišljali da u okviru vaše bašte, vašeg vrta ili na kraju krajeva vašeg dvorišta imate kutak samo za sebe? To možete napraviti tako što ćete napraviti ili kupiti stolicu ili klupicu od drveta, koja ne samo da izgleda čarobno, nego je i veoma udobna. Tokom letnjih meseci možete nabaviti suncobran od trske ili suncobran od prirodnih materijala. Takođe, možete instalirati i ljuljašku ukoliko ste ljubitelj ovakvih stvari. I naravno, najvažnije je da oko vaše male oaze budu biljke o kojima vodite računa, jer neće vam biti uživanje ako oko sebe ne vidite ništa. I bolje je ukoliko što više to sve oko vas zaraste i pretvori se u jednu džungluk, vašu privatnu džunglu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *