blind-699513_1920

Mnogi od danas nakon određenog perioda boravka u svom domu praktikuju da uvedu neke promene koje se tiču samog enterijera kako bi osvežili prostor u kojem provode većinu svog slobodnog vremena. 

Nekada se radi o krupnijoj investiciji poput kupovine novog nameštaja, a nekada de fokus stavlja na detalje koji takođe mogu dati posebnu notu, kao što su rolo zavese. U nastavku teksta predstavićemo vam jednu od opcija kako da oplemenite prostorije svog doma a da ne potrošite puno novca za to. 

Promenite zavese na prozorima

Izbor adekvatnih zavesa je nešto što će učiniti da vaš dom odiše toplinom i mestom za opuštanje. Danas imate različite vrste zavesa, od običnih šivenih do rolo, trakastih zavesa i sl. U zavisnosti od toga šta volite, možete izabrati onaj model koji odgovara vašem ukusu.

Nešto što je veoma važno da uzmete u obzir kada kupujete zavese je količina svetlosti koja u toku dana obasjava vaš dom. Ukoliko na primer birate zavesu za prostoriju u kojoj je tokom dana svetlost itekako prisutna a vi želite da se opustite u poluzamračenoj prostoriji uz svoju omiljenu muziku, onda biste primat trebali da date zavesama sa manjom propustljivošću svetlosti. 

Zamenom običnih zavesa rolo zavesama učinićete svoj dom atraktivnijim

Ako se trenutno nalazite u fazi da razmišljate o uvođenju novih elemenata u svoj dom uz zamenu starih dotrajalih stvari, jedna od odličnih opcija je zamena starih zevesa novim rolo zavesama. Reč je o novijim modelima zavesa koje su na našem tržištu prisutne desetak godina, a danas više nego ikada dobijaju na popularnosti kako u poslovnom prostoru tako i u porodičnom domu.  

Po čemu su rolo zavese specifične?

Danas više nego ikada mnogi prilikom opremanja stana prednost daju ugradnji rolo zavesa koje karakteriše multifunkcionalnost u smislu da sami možete da regulišite propustljivost svetlosti u prostorijama svog doma. Takođe, njihova namena je vrlo raznovrsna, pa tako ih možete postaviti na obične prozore, krovne, terasna vrata i sl.

Isto tako kada se radi o samom izgledu rolo zavesa, danas pored jednobojnih (svetlijih i tamnijih nijansi) možete pronaći i vrlo interesantne šarene rolo zavese koje vaš dom ili poslovni prostor mogu učiniti neobično zanimljivijim.

Pristupačna cena rolo zavesa je nešto što omogućava svakome da ih ima

Kada pristupate bilo kakvoj kupovini za svoj dom, veoma vam je važno da postignete željeni efekat a da pri tom ne potrošite veliku sumu novca. Same zavese (posebno kada se radi o klasičnim šivenim), mogu da vas koštaju dosta novca naročito ako imate velike kao i puno prozora u svom stanu.

Rolo zavese imaju zaista pristupačnu cenu za svakoga. U zavisnosti od samog modela, dimenzija zavisiće i cena. 

Izuzetno lako održavanje ih čini vrlo traženim na tržištu

Svima nam je poznato koliko nam kućni poslovi oduzimaju slobodnog vremena, pa samim tim gledamo da ga uštedimo što je moguće više. Rolo zavese su veoma lake za održavanje i ne oduzimaju vam mnogo vremena za razliku od klasičnih zavesa. Vlažna krpa je jedino što vam je potrebno kako biste ih održale čistim.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *