nakit

Vekovima unazad je poznata tendencija žena da nose sve vrste nakita. Ogrlice, minđuše, ukrasi za glavu, narukvice bili su još u antičko doba rezervisani za pripadnice aristokratije. Dokazi o tome postoje u mnogim pisanim i materijalnim izvorima, kao i u freskama, portretima i u književnosti. Jedan od omiljenih komada nakita koji se rado nosi i danas su srebrne narukvice.

Srebrne narukvice su i danas popularne iz više razloga. Prvo, one su pristupačne zbog cene tako da su prvi izbor kada su u pitanju pokloni. Drugo, srebro nije upadljivo kao zlato i radije se bira za dnevne varijante, što ne znači da se nakit od srebra ne može odlično uklopiti sa večernjim kombinacijama. Treće, čini se da su dizajneri mnogo maštovitiji kada su narukvice od srebra u pitanju, pa na tržištu ima onih koje ne liče na klasičan nakit i zbog toga ih biraju žene koje nisu sklone nošenju tradicionalnog nakita. Četvrto, narukvice su praktične i ne smetaju prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.  One su i čak i mladih mama kojima bebe vuku orglice ili minđuše pa ih zbog toga ne nose. Upravo zbog ove praktičnosti može se reći da skoro svaka žena u svojoj kolekciji nakita ima više komada srebrnih narukvica koje kombinuje sa odevnim kombinacijama.

Kako odabrati idealnu srebrnu narukvicu za poklon

Kada su srebrne narukvice u pitanju, greške pri kupovini skoro i da nema. Dovoljno je samo da odredite da li biste želeli da dama kojoj kupujete poklon narukvicu nosi svakodnevno ili isključivo u specijalnim prilikama.

Narukvice za svaki dan su uglavnom mekše i napravljene od „zmijskog lanca“. U poslednjih nekoliko godina su popularne narukvice koje se ukrašavaju privescima i njih nose i devojčice i odrasle žene. Tako da bi prilikom kupovine srebrne narukvice mogli da se raspitate da li se na nju može zakačiti i privezak ukoliko devojka ili žena kojoj kupujete poklon to želi. Ovakve narukvice su odličan poklon za rođendan ili diplomiranje.

Ukoliko dama kojoj kupujete poklon voli jednostavnije komade nakita koje može da nosi samostalno ili uz sat, onda bi trebalo da odaberete narukvicu sa samo jednim ukrasom koji će je dodatno istaći.

Neke žene vole kamenčiće koji se sijaju na nakitu, pa, ukoliko ste primetili i devojka kojoj kupujete poklon ima takav ukus možete joj kupiti narukvicu od nanizanih cirkona ili sa nekim priveskom ukrašenim cirkončićima.

Srebrne narukvice za veče ili one koje se nose na posao su malo drugačije. One bi trebalo da dopune poslovni ili večernji izgled i da budu malo svedenije, klasičnije. U tim prilikama se najčešće biraju „bangle“ ili čvrste narukvice koje mogu biti okrugle, ali i četvrtaste ili trouglaste. Čvrste narukvice mogu da budu bez i jednog ukrasa i da budu podjednako efektne kao i one sa gomilom privezaka.

Srebrne narukvice za muškarce

Srebrne narukvice su jedan od najčešćih komada nakita koje biraju pripadnici „jačeg“ pola i zbog toga ih ne treba izostaviti. U našim radnjama se mogu naći one klasične i narukvice u kombinaciji kože i srebra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *