boje za beton1

Iako neki dostupni podaci svedoče o tome da  su građevinci još davne 1900. godine u svom radu koristili premaze i integralne boje za beton, prave boje za beton kakve danas postoje svoju popularnost dostižu tek poslednjih par godina. Svakodnevni napredak u ovom polju i njihove unapređene formule svedoče o tome da je ovo rastući trend čijih ,,pet minuta slave” tek dolaze, kako za one koji privatno žele da unesu radost u svoj prostor bojenjem sivih betonskih površina, tako i za one koji za one umetničke duše koje su upravo u ovome pronašle svoju inspiraciju. 

Boje za beton – od trenda do svrsishodnosti

Ukoliko planirate da neke betonske površine prefarbate iskoristi ove hladne zimske i snežne dane da se o ovom poslu detaljno informišete i da se za njega postupno pripremite, kako biste kada dođe toplo i suvo vreme krenuli u akciju farbanja. Svi koji imaju veću kuću i okućnicu znaju koliko neprivlačno može biti okruženje u kojem se nalaz veće površine dosadnog sivog betona, pogotovo ako je godinama bio izložen različitim vremenskim nepogodama i drugim uticajima, te je promenio svoj izgled i strukturu. Sam odabir prave farbe za betonsku površinu koju vi tretirate najbolje je da sprovedete uz savete stručnih lica u ovlašćenim radnjama koje se bave prodajom iste. Izbor boje zavisiće isključivo od vas, a dostupne su vam različite osnovne boje, koje je moguće nijansirati, a moguća je čak i primena raznih šablona i kombinovanja boja i oblika. Izbor je na vama – autentično siva ili obojeno osveženje.

Benefiti – lepo i korisno

Farbanje betonskih površina može biti zaista spoj lepog i korisnog. Ukoliko ste jedni od onih koji sve vole da urade sami i da kasnije uživaju u lepoti plodova svog rada, boje za beton su pravi izbor za vas i one betonske površine koje želite da udahnu novu svežinu. Noje za beton jednostavne su za upotrebu, održive i postojane, sa dekorativnom notom. Njihova prednost je u tome što za razliku od ostalih premaza koji su površinski, one prodiru najdublje u beton, te ne podležu tako lako oštećenjima. Ne možemo a da ponovo ne pomenemo brzinu pripreme boje za beton kao njenu prednost. Dakle, pored svoje praktičnosti i zaštitničke svrhe, boje za beton imaju i svoju dekorativnu funkciju koja postaje sve popularnija.

Budućnost – ,,pet minuta slave” 

Boje za beton su sve češći izbor onih koji vole promene uz male napore ali i one sa ograničenim sredstvima za te promene, jer će za pristojnu sumu novca dobiti ono što su želeli, bez apsolutnog menjaja podne obloge. Svakako da boje za beton pored mnogobrojnih benefita imaju i neke svoje mane (nedovoljna zaštita od UV zraka, bledilo boje ..) ali u odnosu na sve pobrojano one su manje i verovatno je da će boje za beton  zazeti svoje mesto u budućnosti. O tome govori i verovatno najpoznatija bela boja za beton koju koriste putari radi obeležavanja znakova i linija na putu. Izgleda da njihovo vreme tek dolazi.

  Da, dobro ste čuli, boje za beton postoje i pavi su trend u poslednjih nekoliko godina. Da li ste i vi dobili ideju za promenu i uređenje postora nakon ovoga? Uz malo mašte i dobre volje možete da učinite da vaš prostor zasija na nov i poseban način. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *