Na našem tržištu postoji mnogo proizvođača koji proizvode i prodaju PVC stolariju. Kao i u svakom poslu neki od njih su manje ili više kvalitetni. Zato bi kupac trebalo da bude pažljiv kod odabira proizvođača prilikom kupovine PVC stolarije za svoj dom.
Nekada niska cena ne znači i uštedu jer je ona na uštrb kvaliteta. Stolarija je velika investicija i nešto što bi trebalo da je dugotrajno. Pošto se ne kupuje svaki dan kupcu nije nikad puno da izdvoji neko vreme da se prethodno informiše o proizvođaču i proizvodima kako bi znao kome da poveri svoje poverenje i bude zadovoljan kupljenim proizvodom u budućnosti. Nudimo nekoliko korisnih saveta za odabir proizvođača PVC stolarije.

Potražite reference proizvođača

Svaki kupac bi pre kupovine PVC stolarije trebalo da se dobro informiše i istraži tržište prodaje PVC stolarije. Postoji nekoliko stvari koje su pri tom važne. Bitno je videti kakva je tradicija firme koja proizvodi PVC stolariju i koliko dugo je prisutna na tržištu.
Veći broj godina prisustva na tržištu znači i veće iskustvo, kao i veća ulaganja u celokupan posao i biznis. Samim tim troškovi proizvodnje su manji, a cena niža, dok zbog duge tradicije obavljanja posla i reputacije na tržištu se vodi računa o kvalitetu proizvoda.

Važno je pogledati reference proizvođača i sa kojim firmama je poslovao i za koga je radio PVC stolariju i da li su u pitanju renomirane firme. Najbolji je da se raspitate kod poznanika koji su kupovali kod istog proizvožaća. Takođe dobro urađen sajt sa svim neophodnim informacijama kao i komentari i preporuke bivših kupaca mogu dati značajne podatke o proizvođaču PVC stolarije.

Garantni rok i servisiranje PVC stolarije

Jako je bitno znati koji garantni rok proizvođač daje, kao i kakve su mogućnosti za servisiranje. Da li su pristupačni majstori da otklone kvar i da li firma poseduje rezervne delove. Kao dodatne informacije možete još saznati da li je proizvođač tačan prilikom isporuke robe, kao i odakle nabavlja materijale i sirovine neophodne za proizvodnju PVC stolarije.

PVC stolarija i kondezacija

Pitanje kondezacije kod PVC stolarije se često postavlja. Do kondezacije dolazi u zimskim mesecima zbog razlike u temperaturi napolju i unutra i to na obodima stakla. Ovakvi uslovi ne bi trebalo da traju dugo da ne bi došlo do pojave plesni.
PVC i ALU stolarija imaju jako dobra svojstva termalne izolacije. Kada se ugrade ne propuštaju uticaje spolja i razmene vazduha tako da je ovo pogodno za pojavu kondezacije ondnosno nakupljanja vage koja se u unutrašnjem prostoru skupila od kuvanja, sušenja veša, boravka samih ukučana, itd.

Vlaga se najčešće stvara na staklu prozora jer je to najhladniji deo prozora. Prozor ima veći koeficijent toplotne provodljivosti od zida, tako da je temperature prozora sa unutrašnje strane niža od temperature zida, tj. višak vlage iz vazduha se taloži na hladnu površinu. Pošto je površina prozora hladnija od zida dolazi do kondezacije koja se pojavljuje na prozorima.

Koje je rešenje protiv stvaranja kondezacije? Potrebno je češće luftirati prostorije i omogućiti cirkulaciju vazduha. Može i da se koristi sistem za provetravanje koji se ugrađuje u okvir samog prozora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *