online kurs engleskog jezika

Temom uticaja učenja stranih jezika na inteligenciju dece bave se mnogi stručnjaci, oni su istraživanjem došli do zaključaka da usvajanje novih znanja i učenje jezika utiče na razvoj kognitivnih sposobnosti i inteligenciju dece.

Deca koja od najranijih godina svog života govore dva jezika, maternji i jedan strani, imaju razvijenije analitičke veštine. Zahvaljujući analitičkim veštinama, ta deca kasnije mnogo lakše usvajaju znanja iz drugih oblasti i znaju da primene usvojeno znanje. Pošto savladaju jedan jezik, deca će mnogo lakše usvajati druge jezike, svaki sledeći strani jezik mnogo lakše uče od prethodnog, pa je to velika prednost ranog učenja stranih jezika, bez obzira da li je reč o klasičnom  ili onlline učenju. 

Učenje stranog jezika kao terapija govornih mana

Možda se nepravedno ističu saznajne i kognitivne prednosti učenja stranog jezika, a zapostavlja se njegova terapeutska prednost. Ukoliko dete ima neku govornu manu, jedan od saveta logopeda je da se dete upiše na kurs engleskog za decu. Kurs engleskog jezika pomoći će tako što se stalnim vežbanjem govori engleski  kroz igru i tako  utiče na razvoj govornog aparata i postepeno otklanjanje govornih mana i poteškoća u govoru. Online kurs engleskog za decu posebno pomaže kao tretman kod dece koja se muče sa izgovorom glasova ć,č,đ,dž,r. Engleski za decu posebno pomaže u boljem izgovoru glasa r, vežbanjem izgovora engleskih reči, dete postepeno razvija sposobnost da oformi izgovor glasa r, koji je u engleskom jeziku mnogo mekši i zato se lakše izgovara. Kad dete oformi izgovor engleskog r, onda i srpsko tvrdje r postaje mnogo manji problem. Osim što vežba izgovor, dete na kursu engleskog za decu vežba i slušanje i dikciju, veštine koje su veoma važne za jasnije i razgovetnije izražavanje na maternjem jeziku. 

Druge prednosti online kursa engleskog za decu

Iako su neki zagovornici da ne treba preterivati i decu rano upisivati na kurs engleskog za decu, ipak, prednosti učenja engleskog jezika u najranijem uzrastu daleko premašuju sve mane koje se mogu nabrojati.  Kurs engleskog za decu pruža mogućnost mališanima da kroz igru i zabavu razvijaju svoje govorne veštine do krajnjih granica. Deci je igra najpotrebnija, sastavni je deo njihovog odrastanja i razvoja, normalnog funkcionisanja i učenja osnovnih životnih navika. Kada se igra prilagodi učenju, a to je koncept ranog učenja engleskog jezika, onda se postižu rezultati koji su na zadovoljstvo svih: dece, roditelja, učitelja. Igre su tako koncipirane da deca nesvesno, igrajući se, na sjajan način razvijaju svoju prirodnu radoznalost. U traganju za novim rečima, deca ne pomeraju samo granice znanja, već nesvesno razvijaju potrebu da savladavaju barijere koje im se nadju na putu, a savladavanje izgovora reči na engleskom, svakako jeste barijera i to govorna. Koliko samo odraslih znamo koji su učili engleski jezik, a nisu uspeli da savladaju barijeru u izgovoru nekih engleskih glasova. Čini nam se da se odrasli lako predaju, nekoliko saplitanja o prepreku i tu je kraj, međutim, deca ne pristaju na poraz, koliko god barijera da im postavite, oni će naći način da ih savladaju, zato što je u dečijoj prirodi traganje i glad za novim znanjem i avanturama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *