Sigurno ste čuli za Work and Travel i znate nekog ko je već učestvovao u ovom programu. Ukoliko volite putovanja, Ameriku, a želite i da zaradite, onda je ovo prava prilika za vas. Nije lako odlučiti se za odlazak u tako daleku zemlju, ali ako možete da obezbedite početno ulaganje i imate podršku svojih najbližih, ne postoji nijedan razlog da se dvoumite. Program će se isplatiti višestruko, a mi vam predstavljamo 4 najveće prednosti koje će vam doneti Work and Travel. Nadamo se da će vam to pomoći u donošenju odluke i upuštanju u novu avanturu.

Usavršićete znanje engleskog jezika

Da biste učestvovali u programu, potrebno je da imate srednji nivo znanja engleskog jezika. Možda spadate u onu grupu mladih koji imaju odličan pasivni rečnik engleskog, ali kada treba da progovore ili objasne strancu kako da pronađe neku lokaciju, nastaju problemi i zamuckivanje. Strani jezik se najbolje uči kada ste prinuđeni da ga svakodnevno slušate i pričate, pa će vam ovaj program omogućiti da usavršite svoja znanja, opustite se u komunikaciji i poboljšate izgovor.

Sticanje radnog iskustva i odlična zarada

Mladi u Srbiji često nisu u prilici da nađu adekvatan posao. Ukoliko studirate sigurno vam ne odgovara da radite puno radno vreme, a na honorarnim i povremenim poslovima ne možete da zaradite novac neophodan za nastavak studija. Work and Travel je zato odlična prilika za vas, pošto tokom samog trajanja programa možete pronači i dodatni posao i zaraditi svotu koja će pokriti sve troškove koji vas čekaju po povratku u Srbiju.  Osim toga iskustvo koje steknete tokom boravka u Americi može vam značiti i kasnije prilikom traženja posla u Srbiji. Svakako će vaš CV biti mnogo bogatiji kada dodate i ovu stavku.

Prilika da putujete

Najlepši deo Work and Travel programa jeste prilika da putujete. Posle završetka radnog perioda, u prilici ste da tokom poslednjih mesec dana programa putujete širom Amerike i posetite neke od najatraktivnijih svetskih destinacija. Prošetajte Njujorkom, okušajte sreću u Las Vegasu, okupajte se na nekoj od prelepih plaža Majamija. Ovakve prilike pružaju se jednom u životu i bilo bi šteta propustiti ih.

work and travel2

Upoznavanje nove kulture i sticanje novih prijateljstava

Work and Travel program namenjen je studentima iz različitih zemalja sveta. Svi oni dolaze u Ameriku da zarade novac, proputuju, usavrše znanje engeskog jezika, ali i upoznaju nove ljude, ostvare različite kontakte i steknu prijateljstva možda i za ceo život. Ukoliko odlučite da i vi budete deo ovog programa, otvara vam se mogućnost ne samo da upoznate američke običaje i kulturu, već i običaje i kulturu ljudi koji dolaze iz najrazličitijih i najudaljenijih delova sveta. To vam je i šansa za neko buduće putovanje, ali i dolazak vaših novih prijatelja u Srbiju.

Dodatne informacije

U programu Work and Travel mogu učestvovati mladi od 18 do 30 godina koji redovno polažu ispite. Bitno je da su prvi put upisali tekuću godinu. Uz to, neophodno je da poseduju srednji nivo znanja engleskog, što se proverava intervjuom. Apsolventi ili studenti produžene godine nemaju prava da apliciraju za američku vizu. Poslovi koji su na raspolaganju studentima iz celog sveta odnose se uglavnom na rad u supermarketima, šoping centrima, zabavnim parkovima, na bazenima, u hotelima, restoranima i sl.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *