obuka vozača

Svedoci smo sve većeg broja vozila i vozača u saobraćaju. Čitava ekonomija je okrenuta ka što bržem protoku informacija, robe, usluga i ljudi.

Čini se da više ne postoji vremena za gubljenje, jer danas postoji jednostavno rešenje da sasvim brzo stignete od jedne do druge tačke. Bilo da vozite automobil, motor, kamion ili neko drugo prevozno sredstvo, motorna vozila nam služe da olakšaju dolazak do željene destinacije, bilo da je u pitanju uživanje ili posao.

Zato je polaganje vozačkog ispita postao primarni uslov pri zapošljavanju i potreba bez koje ne možemo da zamislimo obavljanje svakodnevnih obaveza.

Šta podrazumeva obuka vozača?

Najtraženije obuke vozača su za B kategoriju vozila, koja podrazumevaju motorna vozila do 3,5 t težine. Tu spadaju i teretna i putnička vozila koja poseduju do osam mesta za sedenje, ne uključujući mesto vozača. 

Posedovanje vozačke dozvole B kategorije je nešto što se podrazumeva u savremenom svetu i uz njeno posedovanje se lakše nadograđuje znanje i polaganje za druge kategorije vozila. 

Prvi korak ka dobijanju vozačke dozvole je odabir kvalitetne auto škole, koju odlikuju profesionalni instruktori, obuke pri svim vremenskim uslovima i različitim delovima grada i novim voznim parkom, kako bi bili sigurniji u vožnji i naučili da se snalazite u različitim situacijama u saobraćaju. Odabir odgovarajuće škole uglavnom se vrši preko preporuka. 

U tom smislu, auto škola Pavlin je prikupila velike simpatije i mnoštvo pozitivnih komentara, jer uz 17 novih vozila u svojoj ponudi, ona nudi kvalitetnu obuku svih polaznika i profesionalni pristup instruktora, koji su tu da vam pomognu prilikom savladavanja vozačkih veština. Više o ceni i detaljnijim uslovima obuke vozača možete pogledati na sledećem linku- https://www.autoskolapavlin.com/obuka-vozaca/

Koji su uslovi potrebni da se ispune za obuku?

Obuka vozača je koncipirana iz dva dela i realizuje se kroz teorijsku i praktičnu obuku polaznika. 

Teorijska obuka se obavlja u prostorijama auto škole i njoj mogu pristupiti svi kandidati koji imaju preko 16 godina starosti i važeću ličnu kartu. Obuhvata 40 časova, koji se organizuju u terminima prema dogovoru sa polaznicima. Časovi su obavezni, kako bi naučili određene zakone i pravila u saobraćaju, kao i prvu pomoć koja je neophodna u situacijama kada je potrebno brzo odreagovati. Na kraju odslušane teorijske obuke, pristupa se njenom polaganju kroz određene testove.  

Praktična obuka je zanimljivija, jer podrazumeva učenje upravljanjem motornim vozilom. Međutim, ona može biti poprilično stresna ukoliko se dobro ne savlada teorijski deo obuke. Zato ova dva dela čine neraskidivu celinu. 

Osim položenog teorijskog dela, polaznik pri praktičnoj obuci trebalo bi da izvadi lekarsko uverenje o sposobnosti upravljanjem vozilima. Važeća lična karta se podrazumeva da kandidat poseduje kod sebe pri svakom realizovanom času vožnje. Praktična obuka takođe traje 40 časova i obuhvata vožnju na poligonu i gradsku vožnju. Prvih dva časa predviđena su za poligon, kada polaznik uči osnove vožnje i komande automobila. Preostali časovi se realizuju u saobraćaju. Jedan čas traje 45 minuta, a ponekad se mogu voziti i dvočasi, u zavisnosti od toga kako se dogovorite sa svojim instruktorom. 

Kada završite sa obukom, bićete potpuno spremni za polaganje vozačkog ispita. Ono što prestavlja najveću kočnicu pri polaganju je strah, ali zato imate dovoljno vremena da se u vožnji sa instruktorom opustite i savladate sve moguće situacije u saobraćaju, kako vas ništa ne bi moglo iznenaditi.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *