Svaki roditelj sa nestrpljenjem očekuje nicanje prvog zuba. Neke imaju tu sreću da nemaju nikakve simptome, dok su neke bebe nervozne, desni su im natečene, imaju temperaturu i neprestalno bavale. Bebi možete olakšati ako joj date ohlađenu glodalicu iz frižidera, desni joj namažete gelom ili kupite ćilibarsku ogrlicu za bebe.

Kako deluju ćilibarske ogrlice

Ova ogrlica za bebe se pokazala kao vrlo efikasna u otklanjanju simptoma. Ćilibar je kamen koji postoji od pre 50  miliona godina i najefikasniji je taj prirodni ćilibar od kog se i prave ogrlice za bebe. Kada ćilibar dođe u dodir sa kožom on oslobađa eterična ulja, koja smanjuje telesnu temperaturu, nervozu, upalu i psihološki deluje na bebu. Samim tim neželjni efekti koji prate rast zuba se eliminišu. Ukoliko želite da pogledate ili poručite ogrlice za bebe, to možete uraditi preko zvaničnog sajta ogrlicezabebe.com

Ogrlica je namenjena samo nošenju ne i grickanju, upotrebljava se od trećeg ili četvrtog meseca bebinog života do druge godine, ukoliko je to potrebno može se nositi i duže.

Ovakve ogrlice su apsolutno bezbedne za nošenje i mogu se nositi više puta u toku dana, bez nekih vremenskih ograničenja. Naučno je dokazano da je ćilibar delotvoran i da se njegovim nošenjem ne mogu proizvesti neželjena dejstva na ljudski organizam.

Preporučljivo je da se ogrlica skida noću zbog udobnijeg spavanja i tokom kupanja. Oko svih detalja nicanja zuba posavetujte se sa stomatologom prlikom pregleda.

Prvi zubi kod beba

Mnogi roditelji nisu upućeni u to da bebini zubi počinju da se formiraju ispod desnih još dok je beba u stomaku. Vrlo retko se dešava da se dete rodi sa zubima, i to su takozvani natalni zubi. U malom broju slučajeva dešava se da bebi prvi zubi niknu u prvih 30 dana života i ti zubi se zovu neonatalni. Uobičajeno da prvi zubići niču između trećeg i osmog meseca života. Prvo niču dve donje jedinice, zatim prednji gornji sekutići. Do prve godine obično je vidljivo osam sekutića, po četiri u gornjoj i donjoj vilici. Sa godinu i po dana izbijaju i predkutnjaci, zatim očnjaci i na kraju dolaze kutnjaci. U trećoj godini formirano je svih dvadeset mlečnih zuba u vilici.

Nicanje zuba je kod nekih beba praćeno tegobama koje se mogu razlikovati od deteta do deteta. Najčešće otiču desni, deca više nego inače balave zbog pojačane aktivnosti pljuvačnih žlezdi. Može se gubiti apetit, deca postaju razdražljiva, i imaju problem sa snom, javlja se temperatura, proliv.

Kako bi beba smanjila tegobe priliko nicanja zuba i smanjila osećaj zategnutosti u ustima, ona glođe i stavlja u usta sve što joj dođe pod ruku. Roditelji moraju da vode računa šta deca stavljaju u usta kako nešto ne bi progutala. Dobro rešenje su glodalice i ogrlice za bebe.

Glodalice su napravljenje od različitih materijala, najčešće je to mekana plastika sa plišanim elementima koje su punjene destilovanom vodom ili netoksičnim gelom. Važno je da glodalice nemaju oštre ivice kako ne bi povredile nežnu dečiju vilicu. Glodalicu možete staviti u frižider da se ohladi pre nego što je date bebi. Ona je takođe bitna za razvoj motorike kod bebe. Pre i posle upotrebe, glodalicu treba oprati u mlakoj vodi sa neutralnim deterdžentom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *