Nisu svi kvarovi u vezi sa televizorom isti. To pre svega zavisi od modela, ali i od konkretnog kvara. To znači, da kada se javi neki kvar na vašem televizoru to ne znači da ćete vi automatski da prestanete da gledate tv, ne znači da će slika u potpunosti nestati.

Moguće je da će da se javi neki kvar, koji vi i nećete prepoznati kao kvar, već ćete zanemariti to što se televizor duže uključuje nego inače na primer, što se nešto pojavljuje na ekranu ili slično.

Ali, to su sve znaci upozorenja da nešto nije u redu i da morate televizor da odnesete na popravku. Ne mora da znači da će vas popravka televizora skupo koštati. Što se pre upustite u proces popravke televizora, to će vas manje koštati i lakše ćete rešiti problem koji imate.

Kada televizor izgubi boju

Kada televizor izgubi boju, vi možete da nastavite tako da gledate, ali to vam ništa neće značiti. Dakle, potrebno je da ponesete televizor na popravku ili jednostvno da pozovete servis za popravku televizora koji će vam taj problem rešiti. Ovo nije veliki problem i nemojte odmah da paničite, uglavnom kada nestane boja, potrebno je samo zameniti kondenzatore, koji se upravo odnose samo na to.

Kada se televizor sam isključi

Ovo vam se možda nekada sigurno i dogodilo. Ukoliko ova situacija postane česta, onda je vreme za popravku televizora. Jednostavno, nije baš tako tipično i normalno da se televizor usred gledanja sam isključi, treba da znate da prepoznate problem, a ne da ga zanemarujete. I u ovom slučaju reč je o kondenzatorima, ali naravno o kondenzatorima tipičnim za taj problem.

U servisu za popravku televizora će vam objasniti da je to kondenzator koji se nalazi u horizontalnom oscilatoru, ali nema potrebe da se vi preterano razumete u to, važno je samo da znate da je problem upravo u kondenzatoru.

Kada televizor neće da se uključi

Dakle, o ovom problemu smo malo već i govorili. Naime, postoje one situacije kada televizor uopšte neće da se uključi, onda nemate drugu opciju nego da ga ponesete u servis za popravku televizora ili da odlučite da prestanete da gledate televizor pošto se sam od sebe neće popraviti.

Obično kada su ovakve situacije u pitanju, onda se odlučujemod da televizor odnesemo u servis za popravku televizora, ali pre toga, svaki manji kvar i te kako zanemarijumeo i trudimo se da ga ne primećujemo. Ovde je problem u glavnom elektrolitu, koji treba naravno da se zameni. Obično u servisima za popravku televizora savetuju da kada menjate glavni elektrolit i kada vam se već događa ova situacija, da zamenite i ostale elektrolite.

Nije ujednačena svetlost na ekranu

Pored brojnih drugih kvarova, može se javiti i ovaj. Kada odnesete televizor u dobar servis za popravku i kada im kažete koji model imate i koji je problem u pitanju, oni će odmah znati šta je tačno kvar.

U ovom slučaju to može da bude jedan deo u televizoru koji je zadužen za regulaciju osvetljenja i to na prednjem panelu. Dakle, kvar nije tako veliki, ali je opet potrebno izvršiti sve neophodne radnje, kako biste u potpunosti osposobili vaš televizor.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *