Da bi se opisao sloj masnih ćelija koji se nalazi između vezivnih tkiva u koži često se upotrebljava nemedicinski naziv i svima dobro poznat termin celulit. Koža koje sadrži vidljive masne naslage ima izgled pomorandžine kore ili sira.

anticelulit

Celulit uglavnom pogađa žene. Može se pojaviti na butinama, nogama, rukama, a i na zadnjici. Najčeši uzroci jesu količina masti u organizmu, genetika, starost, ali i loša ishrana. Srećom, uz malo trikova i primenu anticelulit dijete možete da sprečite pojavu celulita na koži.

Hranite se zdravo 

Izbegavajte svakodnevno konzumiranje hrane koja sadrži proste šećere i zasićene masti koje utiču na holesterol. To znači da bi trebalo da redukujete unos pržene hrane, slatkih i slanih peciva, gaziranih pica, ali i bombona i drugih slatkiša. Preporuka je da se dnevno jedn bar dve do tri porcije lisnatog voća i morskih plodova. Takođe, važna je količina tečnosti koju unosite u svoj organizam da biste očistili telo od toksina. Pijte svakodnevno jedan do dva litra vode i time ćete iz organizma izbaciti toksine koji utiču na pojavu celulita. Upravo toksini iz nezdrave hrane se akumuliraju ispod vaše kože i zaržavaju mast i tečnost u organizmu zbog čega i nastaje celulit.

Masirajte kožu četkom ili sunđerom tokom kupanja

Anticelulit dijeta sama po sebi nije dovoljna. Probajte i druge metode: čišćenje kože sunđerom tokom kupanja može da spreči da se celulit pojavi, jer se na ovaj način stimulišu limfa i krvotok, ali se i eliminišu mrtve površinske ćelije kože. Time se podstiče rast novih ćelija. Masirajte kožu tokom kupanja nežno i kružnim pokretima. Izbegavajte grube pokrete kako ne biste iritirali kožu. 

Izbegavate alkoholna pića

Iako je svima dobr opoznato da alkoholna pića, cigarete i opijati stvaraju toksine u organizmu, treba napomenuti da se njihovim konzumiranjem usporava rad bubrega i jetre, a tim i šteti ovim organima i čitavom organizmu. Organizam počinje sporije da funkcioniše, a teže se eliminišu toksične materije iz tela, pri čemu dolazi i do stvaranja celulita.

Anticelulit masaže

Da biste sprečili pojavu i dalji razvoj celulita, savetujemo vam da jednom do dva puta nedeljno odete na masažu celog tela. Redovna masaža osim što opušta organizam, već sprečava da masti utiču na vašu kožu, a ujedno i smanjuje postojeći celulit. Ako niste trebutno u finansijskoj mogućnosti da odete na masažu, pogledajte šta online video snimci kažu kako treba sami da masirate svoje telo.

Vežbajte, vežbajte, vežbajte!

Ako želite da se rešite celulita i da sagorite masne naslage u svom organizmu, onda vežbajte svakoga dana makar sat vremena. Osim što ćete smanjiti broj kilograma, sprečićete i dalju pojavu celulita, a uz dobar plan vežbanja i primenu anticelulit dijete možete da smanjite količinu celulita koji imate na telu. Zato pravac po opremu, bicikl u ruke ili pravac na trčanje. Sigurni smo da ćete se uz uporan rad na sebi, svakodnevan trening i zdravom ishranom rešiti celulita, ali i viška kilograma.

Naravno, nemojte da prenagljujete sa redukovanjem ishrane. Nemojte preterivati nego postepeno izbacujte iz ishrane hranu koja nije zdrava. Malo po malo i uz disciplinovanu vežbu stići ćete do željenih rezultata veoma lako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *