Sve su to traume iz detinjstva. Koliko ste samo puta čuli ovu frazu kao objašnjenje za brojne strahove? Da li je fraza ili ne, to se neće dovoditi u pitanje, ali da mnoge trauma zapravo potiču iz detinjstva to je sigurno. Naime, neke određene situacije često ostanu i te kako upamćene zbog svoje specifičnosti.

U životu svakog roditelja i deteta najviše se pamti prvi odlazak kod lekara, prva vakcina, prvi pregled kod zubara, ali i prvo šišanje, kao i prva izgovorena reč. Kasnije roditelji prepričavaju kako je njihovo dete bilo hrabro, jer nije plakalo dok je primalo bocu ili dok mu je doktor pregledao i čačkao nešto oko zubića. Još u ranom uzrastu dete razvija naklonost prema ljudima, doktorima, medicinskim sestrama, pa često čika zubar postane ili najomiljeniji ili najomraženiji lik. Sredine nema, ili se voli ili ne stomatology, ili umireš od straha pri pomisli ili jedva čekaš da sedneš u stomatološku stolicu. Uzrok straha uglavnom nije poznat, a prema istraživanjima Američkog stomatološkog udruženja nešto manje od trećine svetske populacije strahuje od zubara.

Kako preduprediti strah i očuvati zube?

Svetska zdravstvena organizacija ukazala je da bi trebalo na 6 meseci ići na pregled kod zubara, međutim negde oko polovine stanovništva odlazi jednom godišnje na redovnu kontrolu. Imajući u vidi ove podatke, ne iznenađuje činjenica da više od 2/3 stanovništva ima probleme sa zubima i bolestima desni, pri čemu je upala desni najčešći problem. Kako sprečiti ovu negativnu pojavu?

upala-desni

Ukoliko bismo rekli da je najbolja terapija redovan odlazak kod zubara, biće oni koji će se protiviti. Ako vas pomisao na stomatološku ordinaciju na smrt plaši, onda vam predlažemo da upotrebite prirodne preparate kako biste imali zdravu usnu duplju, a time sprečili brojne bolesti zuba, poput karijesa ili čestih upala desni, kao i pojavu afti, gingivitisa, pa i preosetljivosti zuba.

Zelenom alternativom za sprečavanje upala desni i drugih bolesti usne duplje

Svi načini lečenja dolaze u obzir, samo da ne sednete u zubarsku stolicu, zar ne? Koliko god nekima zvučao vaš strah od stomatologa nerealnim, mi vam ipak predlažemo alternativna rešenja za sprečavanje brojnih bolesti zuba kao i upala desni. Uvek je bolje sprečiti nego lečiti, tako da bi trebalo na vreme da počnite sa alternativnom terapijom. Upotrebljavajte prirodne preparate za negu usne duplje kako biste se osećali lepše, a samim tim i mirnije, jer će ovi zeleni medikamenti znatno umanjiti pojavu nekih problema koji zahtevaju stručnu pomoć.

Verovali ili ne, prirodna nega i narodna stomatologija može doprineti da vaš osmeh blista bez imalo muke. Samo je važno da se svakodnevno pridržavate uputstava i tako ćete izbeći okršaj sa vašim “najomiljenijim” likom. Mnogi posežu za prirodnim preparatima, jer njihova korist je višestruka. Najvažnije je da nećete upotrebljavati razne hemikalije, kako bi recimo sprečili pojave neprijatnog zadaha, rešili se upala desni, već ćete biti sigurni u to što koristite. Znate da je sigurno zdravo i provereno, a antibiotici i drugi lekovi vam neće biti potrebni. Infekcije usne duplje možete rešiti korišćenjem brojnih pasti za zube na biljnoj bazi, zatim raznih vodica za ispiranje usta od ruže, ruzmarina, lavande, ali i zdrava ishrana je preduslov za zdravlje vaših zuba i desni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *