Kada je Pantone za boju 2018. odabrao ljubičastu, već nam je bilo jasno u kom pravcu će se trendovi za ovu godinu kretati – u pravcu boja! Veselih, šarenih, vibrantnih, koje održavaju vedar duh i pozitivnu atmosferu!

Sigurno ste i sami primetili da neke boje volite ili ne volite, ali ne samo to, primetili ste da vam neke boje jednostavno prijaju, a neke ne. Neke u vama bude agresiju ili depresiju, dok u neke prosto možete da gledate po ceo dan samo zato što vas opuštaju i u vama bude dobro raspoloženje.

Kako najlakše uključiti boje u enterijer

OK. Lako je reći: „Hajde da obojimo svoj životni prosotr!“ ali kako sprovesti tu ideju na pravi način? Jer, to što je poželjno i moderno uključiti što više jarkih boja u enterijer, ne znači da treba da preterujete. Čak i ovde, na snazi će biti pravilo manje je više, a mudri potezi će se i te kako ceniti.

Dakle, ovako ćemo. Vaš stan je sigurno već uređen na određen način, a u njemu već dominiraju određene nijanse. Ukoliko je reč o neutralnim tonovima i vaš nameštaj je već uklopljen u boju zidova, najlakše će biti da svoj dom osvežite bojama tako što ćete birati određene detalje u jarkim bojama i pomoću njih stvoriti neku novu enterijer priču. Na primer, ako u vašem domu dominiraju svedene nijanse poput crne, bele i sive, potrebno vam je malo – crvene! Na zidove okačite slike sa crvenim detaljima. Unesite crveno cveće. Kupite crveni tepih. Okačite crvene zavese.

U slučaju da želite više jarkih boja, samo ih iskombinujte onako kako se vama dopada – tepih u jednoj, zavese u drugoj, a ukrasni jastučići u obe boje. Naravno, uvek je dozvoljeno i mešanje i kombinovanje boja odabirom šarenih detalja. Recimo, u tom slučaju će vam dobro doći trakaste zavese jer one mogu da kombinuju trake različitih boja i na taj način se odlično uklope u vaš enterijer. Trakaste zavese mogu da budu vaš izbor i zbog toga što izgledaju jako moderno, a zahvaljujući svom dizajnu, lako možete da kontrolišete nivo osvetljenosti u svom domu što mu takođe obezbeđuje šik izgled. Veliki izbor trakastih i drugih zavesa možete naću u Lukuć Rolet firmi koja se profesionalno bavi ugradnjom zavesa, roletni i tenda.

Dakle, uticaj boja na našu psihu je evidentan, a kada tu činjenicu dodamo drugoj činjenici da su boje u modi, kako kada je u pitanju naš, tako i kada je u pitanju izgled našeg enterijera, lampica iznad naših glava se sama pali! Jer, kako drugačije uticati na sopstveno raspoloženje uz pomoć boja ako ne njihovim uključivanjem u okruženje, odnosno životni prostor?! Ne samo da ćete ispratiti ključne trendove untrašnje arhitekture, već ćete sebi obezbediti dnevnu dozu pozitivne energije.

Originalni detalji, originalnih boja

Kao što smo već naglasili, boje najlakše možete uključiti u svoj enterijer odabirom originalnih komada i detalja originalnih boja koji sami po sebi privlače pažnju i odaju trendi utisak. Dakle, sasvim je opravdano i vredno uložiti novac u neki takav „statement“ komad. To može da bude super kul fotelja ili lampa koju niko nema! Vaš prostor će automatski izgledati bolje i efektnije. Ovo je svakako i jedan od razloga zašto stanari novih, modernih zgrada koji pridaju veliku pažnju uređenju enterijera, biraju baš trakaste zavese, a ne one obične.

Ne samo da su dostupne u bojama i dezenima koje samo možete da poželite, već su trakaste zavese i jako modernog izgleda koji im omogućava da se lako uklope kako u privatne, tako i u poslovne prostore, a često se koriste i za pregrađivanje velikih prostorija. Dakle, trakaste zavese mogu u potpunosti da preokrenu izgled vašeg doma za koji ste smatrali da je prilično monoton i učine da izgleda poput onih koje čežnjivo gledate u magazinima o uređenju enterijera!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *