creativeartmagazine rs - Kako da pametno i uspešno unesete svežinu u vaš garderober ove sezone1

Svake sezone smo u dilemi koje stilove da uklopimo u garderober i na koji način da malo promenimo svoj stil. Bilo da odluke zasnivate na želji da nešto promenite ili želite da ispratite najnovije trendove, postoji nekoliko proverenih načina na koje možete da osvežite vašu odeću .

Unošenjem novina ne samo da menjate svoj stil, nego ga i unapređujete jer kombinujete vanvremenske komade odeće sa modernim elementima i tako nadograđujete vaš osećaj za modu. Upotrebite taktike za čišćenje ormara, slaganje odeće ali i naučite kako da kombinujete ono što već imate na novi način kako biste malo izmenili sopstveni modni identitet.

Jarke boje za proleće i leto

Eksperimentisanje sa bojama je uvek sigurnije obaviti tokom prolećnog i letnjeg perioda. Uglavnom se ovo odnosi na korišćenje jarkih boja koje je uvek bolje nositi kada napolju ima sunca koje može dodatno da istakne određenu nijansu. Svake sezone se izdvaja jedna jarka boja kao vodeća ali se uvek možete odlučiti za onu koja vam je najprijatnija i najbliža vašoj ličnosti. Jarke boje mogu da budu samo blago istaknute ili se možete odlučiti za monohromatsku varijantu kojom će sigurno sva pažnja biti usmerena na vas.

Očistite ormar

Ne možete da dobijete jasnu sliku stanja vaše garderobe ukoliko imate previše odeće koja utiče da često stojite u neznanju šta da obučete. Prema nekim pravilima, potrebno je da se čovek reši svega što nije nosio u prethodnih godinu dana. To je jasan pokazatelj da ste određene stvari prerasli, da ste doneli impulsivnu odluku prilikom kupovine ili da vam određena stvar jednostavno ne pristaje. Napravite kategorizaciju stvari i dobro pregledajte svaki komad kako biste utvrdili da li ima neke nedostatke. 

Jedinstveni komadi

Ponekad je nekoliko noviteta u ormaru sve što vam je potrebno kako biste osvežili svoj izgled. Ove sezone se odlučite za jedinstvene komade koji će svaku vašu odevnu kombinaciju učiniti zanimljivijom i pomoći vam da stvorite lični pečat. Kada je u pitanju odeća koju možete da kombinujete za bilo koju vrstu događaja, unikatne Stranger Things majice različitog kroja su savršen način da unesete dozu urbanog stila u vaš ormar.

Pored toga, suknje različitih dužina i oblika su uvek siguran način da unesete svežinu u vaš stil jer se lako kombinuju sa ostatkom odeće i mogu da se nose u svim vremenskim prilikama.

creativeartmagazine rs - Kako da pametno i uspešno unesete svežinu u vaš garderober ove sezone2

Rizikujte pametno

Da li postoji neki komad odeće koji godinama želite da isprobate, a nikada niste imali dovoljno hrabrosti? Bilo da se radi o nekoj jarkoj boji, kroju za koji do sada niste imali hrabrosti ili popularnom komadu odeće koji nikada niste nosili, ovo je jedan od proverenih načina da isprobate nešto novo. Za početak, obiđite nekoliko prodavnica i isprobajte komad koji imate na umu kako biste uvideli koji kroj vam najbolje leži.

Pre no što donesete konačnu odluku, zapitajte se da li je u pitanju impulsivna kupovina ili ćete taj komad zaista nositi. Najbolja investicija su vanvremenski komadi odeće koje možete da nosite iz sezone u sezonu i kombinujete ih sa većinom odeće koju posedujete.

Aksesoari za sve prilike

Često se više fokusiramo na odeću i obuću i zaboravljamo da postoje predmeti koji mogu da podignu svaku kombinaciju. Aksesoari su nosivi tokom cele godine, pogotovo kada dođe lepše vreme i iz ormara možemo da izvadimo razne dodatke koji svaku kombinaciju u sekundi mogu da pretvore u moderan odabir. Od raznih broševa, sunčanih naočara, kačketa i šešira kao i unikatnih ešarpi, svi ovi dodaci vam mogu pomoći da u svega nekoliko sekundi napravite kombinaciju za posao, izlazak ili opuštenu šetnju.

 

Ukoliko vam je potrebna promena kada je vaš garderober u pitanju, uz malo noviteta i novih tehnika slaganja odeće, bićete u prilici da osvežite vaš garderober i dobijete nove ideje kako da obnovite sopstveni stil.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *