pariz

Možda biste rekli da ovako moderan i veličanstven grad zahteva sav luksuz, putovanje avionom, hotel sa pogledom na Ajfelov toranj, najlepše pariske lokale i restorane, ali to ne mora da bude tako.

Ipak, kao način da se dođe do ovog grada, i to kao način koji je često najjeftiniji, kako bi se dodatno uštedelo za neki šoping u ovom francuskom gradu ili za neki dodatni izlet jeste upravo put autobusom. Za one koji vole da putuju i da istražuju, ovo su razlozi koji su sasvim dovoljni da se put Beograd Pariz pređe na ovaj način. Međutim, kako sam put traje dugo, oko 18-19 sati, možda vam budu zatrebali neki saveti kako da put brže prođe i kako da vam bude udobno, a ne da vam nakon njega budu potrebna dva dana da se oporavite. Neke od saveta iskusnih putnika smo „pokupili“ u nadi da će nekome značiti i pomoći.

Beograd Pariz autobus – rezervacija karte

Kada je u pitanju destinacija Beograd Pariz autobus je moguće naći uvek, kao i slobodno mesto, jer ima nekoliko polazaka nedeljno, što vam omogućava da ne mislite o putovanju nedeljama i mesecima unapred. Međutim, rezervacija karte je uvek dobra stvar, jer znate da za određeni datum ima mesta za vas, ali i još jedna stvar, kada ranije rezervišete onda možete da birate mesto gde ćete sedeti. Put za Beograd Pariz autobusom ne proleti brzo, što je bilo jasno kad smo rekli koliko dugo traje, ali kada sebi rezervišete mesta u prednjem delu autobusa, onda subjektivni osećaj kraćeg putovanja definitivno postoji. Na taj način bolje vidite sam put, mesta kroz koja se prolazi, pa sve bude zabavnije i lepše. Osim toga, važno je napomenuti da put Beograd Pariz autobus kada je u pitanju jeste pristupačniji u brojnim slučajevima, posebno kada uzimate povratnu kartu, pa uvek razmišljajte i o postojanju te opcije.

Šta obući i poneti sa sobom?

Slojevito oblačenje, trenerke, majice, komotnije stvari, dobitna su kombinacija za svako putovanje, a posebno za putovanje autobusom koje duže traje. Međutim, ono šta uvek pored sebe treba da imate jesu i manje ćebe i jastuk za putovanja, kako bi vam bilo udobno i toplo tokom spavanja u autobusu. Obujte udobnu obuću i ponesite ekstra par čarapa sa sobom u autobus, jer će vam tako biti udobnije kada se izujete, a sav nepotreban prtljag odložite u donji deo autobusa kako vam ne bi smetao i narušavao udobnost.

Tehnička podrška

Jedan od najvažnijih delova putovanja jeste tehnička podrška, tj. telefon, tablet, blutut slušalice za ove uređaje, kao i posedovanje eksterne baterije. Kada putujete često i kada vas čeka duži put, ulaganje u kvalitetniju eksternu bateriju, sa mogućnošću većeg broja punjenja, biće vam i te kako potrebno. Na taj način ćete bez ikakvog problema moći da slušate muziku, audio knjige, da gledate serije, filmove, te samim tim prekratite vreme putovanja i učinite da ono lakše i lepše prođe. Naravno, ponesite i slušalice, jer često u autobusima bude i onih koji ne vole da slušaju šta i ostali, a tako ćete i sebe zaštiti od nepotrebne priče ili slušanja tuđeg izbora muzike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *