rucke za namestaj 1

Nameštaj čini naš životni prostor lepšim i udobnim. Kupovina novog predstavlja ozbiljan trošak za svako domaćinstvo. Danas možete naći nameštaj razlčitog kvaliteta i veoma velikog raspona u ceni. Veliki saloni nude različite komade od medijapana i iverice do komada nameštaja izrađenog od punog i kvalitetnog drveta u duborezu.

Da biste uneli novine u svoj životni prostor dovoljno je da svoje stare komade u domaćinstvu popravite i osvežite, a sve to ne traži mnogo ulaganja. Na primer vaša stara drvena komoda može imati potpuno nov moderan izgled ako je obojite u neku akrilnu boju i stavite nove ručice. Sa novim mesinganim ručkama izgledaće veoma luksuzno i bićete veoma ponosni kada je pogledate.

Bez majstora, sa malo truda, samostalno možete da zamenite tri stvari na nameštaju: ručke, šarke i oštećeno staklo. Sve što vam treba su novi okovi, odgovarajuće staklo i alat koji svako ima u svojoj garaži.

Ručke za nameštaj koje stilizuju vaš dom

Ručke za nameštaj olakšavaju i ulepšavaju vaš prostor. Iako služe za otvaranje fijoka i vrata one su zapravo detalj koji krasi svaki komad nameštaja. Da li ste razmišljali koje elemente nameštaja najčešće koristimo u kući? To su ormari i ormarići u kuhinji, kupatilu, spavaćoj sobi. Zamislite onda koliko puta u toku dana hvatamo ručke na ovim elementima da bi ih otvorili i zatvorili. Da bi ostale ukras našeg doma treba ih češće menjati . Da biste ih zamenili potreban vam je šrafciger i nova ručica.

O čemu treba voditi računa prilikom biranja ručki

Pre nego što se upustite u zamenu starih ručica, biće potrebno da se informišete o vrstama koje postoje na našem tržištu. Ako obiđete prodavnice okova i pregledate njihove kataloge, bićete iznenađeni velikim asortimanom. Uočićete šarenolikost stilova i materijala od kojih su izrađeni. Pri kupovini morate imati sledeće na umu: oblik, teksturu, ivice i stil nameštaja, materijal od kog su izrađene i cenu proizvoda.

Moderan ili stilski izgled?

U osnovi postoje dve vrste ručica, moderne koje imaju svedene linije, minimalistički stil i neupadljive su. S druge strane stilske ručice krasi upadljiv dizajn i stilizovani detalji. Ručicama sa Svarovski kristalima vaš dom će izgledati ultra moderno. Kristalne su se do skoro smatrale za kič, a danas ih dizajneri smatraju novim konceptom uređenja. Dečije sobe ne mogu da se zamisle bez ručki u obliku leptira, lopte, bubamare ili sunca. Jednostavno, odlučite se za stil nameštaja i krenite u potragu.

Kvalitet određuje i trajnost.

Bilo da ste se odlučili za moderan ili retro stil ručica, one moraju biti kvalitetne izrade. Trajnost je važna karakteristika koji ovaj proizvod mora da zadovolji. U prodaji ćete pronaći ručke od čelika, hroma, legure aluminijuma, plastike, drveta i gume . Proizvodi od legura metala su najčešće korišćeni materijali, izdržljivi su i najduže traju. Sve češće se mogu naći i ručice od porcelana koje nas svojim retro stilom, vraćaju u detinjstvo i podsećaju na bakinu kuhinju.

Oblik ručica za nameštaj

Da biste bili sigurni da vam baš ta ručica odgovara najbolje je uzeti je u ruku i osetiti njen oblik. Ona pre svega mora biti funkcionalna i upotrebljiva. Od toga kako želite da se vrata na nameštaju otvaraju birate i oblik ručke, da li će to biti ukopavajuća, viseća, dugme ili oblika šipke.

Cena kao presudni faktor izbora

„Ako ne znaš šta vredi pitaj šta je najskuplje“. Često se ova krilatica pokaže kao istinita. U moru današnje hiper proizvodnje imamo sve više proizvoda koji nam dolaze iz Kine, i mogu se kupiti po vrlo povoljnim cenama. Cena ovog proizvoda se zasniva na dizajnu i materijalu od kog se izrađuje. Kvalitet diktira cenu, tako da su ručke izrađene od nerđajućeg čelika i bronze i najskuplje. Zato budžet koji predvidimo za troškove kupovine, često odredi i šta ćemo kupiti.

Usudite se da vaš životni prostor bude unikatan u svemu. Restaurirajte stari nameštaj na moderan način. Promenite ručice , dajte svoj pečat prostoru u kom živite. Budite kreativni i ne zaboravite da isprobate ručice. Uzmite ih u ruke, proverite da li vam odgovara način otvaranja, materijal, dizajn, jednostavno da li su zgodne za korišćenje . Ne zaboravite da je to predmet koji najčešće hvatate u toku dana i da treba da vam paše u svakom pogledu. Ako razmislite o svemu ovome odabraćete idealne ručice za novi izgled vašeg nameštaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *