Postoji puno primeraka prelepih automobila koji su izašli pravo sa fabričkih traka. Međutim, u dosta slučajeva, entuzijazisti i razne automobilske radionice su napravili prava remek dela od fabričkih modela raznih automobila. Custom design automboila je nešto što teško može imati cenu. Vrednost je izuzetno teško proceniti, pa zato ovi modeli obično i nisu za prodaju već su deo privatne kolekcije umetnika (tvoraca).

Zato, ako imate nešto kreativnosti u sebi i dostupan alat, pre nego što vam padne na pamet OtkupAutomobila.rs, razmislite da li možete da napravite nešto više od svog starog, neuglednog automboila. Ako ne, auto placevi su tu!

Ovo su najkreativniji ručno pravljeni automobili. Uživajte.

#1 Blastolene B702

Kako ovaj automobil uspeva da izgleda tako klasično tradicionalno i nesumnjivo futuristički je prava misterija. Takva kombinacija suprotnosti u dizajnu je veoma retka. Ručno oblikovano telo od aluminijuma, maska od plavog stakla, i kožni enterijer. Nemojte da vas boja zavara, vozilo nije crno, već je obojeno dubokom noćnom plavom (čak i ime boje zvuči fensi).

Blastolene
Blastolene

Za ovaj fascinantan dizajn odgovoran je Randy Grubb, a automobil je u vlasništvu jednog od najvećih zaljubljenika u automobile i kolekcionara, američkog voditelja Džej Lenoa.

#2 Reaktor

Baziran na klasičnom Citroen DS, kod nas poznatijem kao ,,ajkula’’. Ova ručno pravljena aluminijumska lepota je u vlasništu čuvenog američkog dorađivača automobila.

 Reaktor
Reaktor

Njegov reaktor je bio prava zvezda 1960ih godina, i pojavio se u više televizijskih i filmskih ostvarenja tog doba, poput Zvezdanih staza, Nemoguće misije i TV serije Betmen.

#3 Orbitron

Orbitron je napravljen 1964. godine, sa namerom da izgleda kao futuristični automobil za drag trke. Iako izgleda kao LED baterijska lampa na točkovima. Prostor za vozača je prekriven plastičnim mehurom, a u kabini se čak nalazi i tv ekran (doduše zastareo za današnje uslove). Kombinacija tri farova na početku automobila (crvena, zelena i plava) je trebalo da zajedno projektuju belu svetlost.

Orbitron
Orbitron

Prava je šteta kada pri vožnji ovako zanimljivog automobila nema mesta za potencijalne zainteresovane suvozače sa kojima bi mogli da krstarite ulicama, dok vas svi oko vas gledaju zabezeknuto.

#4 Dodge Deora

Zamislite pikap, a sad obrnite položaj prikolice i motora! Na taj način dobićete repliku Dogde Deora. Ovaj primerak iz 1965. godine se smatra najpoznatijim ručno izrađenim automobilom u istoriji.

Dodge Deora
Dodge Deora

Deora je zapravo bio toliko poznat i obožavan kad je prvi put predstavljen, da je čuveni proizvođač malih igračaka replika automobila ,,Hot Wheels’’ uključio ovaj model u proizvodnju prve linije igračaka.

#5 Galaxian

Pogledajte sliku i pokušajte da pogodite koji se automobil nalazi na njoj? Mala pomoć, jedan od najprodavanijih automobila ikada. Niste mogli da pogodite da je Ford T u pitanju? Nismo ni mi!

Galaxian
Galaxian

Ko bi poverovao da automobil iz 1928. može da izgleda toliko dobro. Japanska radnja za doradu automobila je kompletno transformisala ovaj klasik, igrajući se sa oblikom šasije i izlažući rad cevi na videlo. Na kraju su ga ukrasili neverovatnom bojom.

#6 Cadillac Coupe – Sophia

Ručno pravljen Cadillac za jednu od najlepših žena na televizijskim ekranima i legendi  Holivuda, Sofiju Loren. Dizajn je naravno morao da prati lepotu francuskinje, a caka je u detaljima.

Cadillac
Cadillac

Bela i zelenkasta paleta boja prostire se od eksterijera do kože unutar, volan je napravljen od bisera, a telo automobila je posebno oblikovano.

#7 Sladoledžijski kamion

Pomislili biste da je ovaj kamion u vlasništvu nekoga ko se bavi pravljenjem sladoleda, ali biste se prevarili. Ovaj kamion je remek telo tatuu umetnika Myster Cartoon, njegova klijentela uključuje zvezde poput Luisa Hamiltona, Kobija Brajanta i Bijons.

Ice Cream
Ice Cream

Kamion je oslikan davne 1963. godine, i to kanisterima spreja, što ga čini još impresivnijim. Autor je jednom prilikom izjavio da je to njegova verzija Čokoladne fabrike Vilija Vonke, kad bi se radnja dešavala u kraju.

#8 Old Crow Bellytank

Reciklaža je put očuvanja životne sredine. Ovaj hot rod je napravljen od gorivne ćelije Lockheed aviona iz II Svetskog rata.

Hot rod
Hot rod

Boja je origninalna, točkovi su sa kamiona, a motor je skinut sa forda iz 1932.

#9 Speedster

Za ovaj rad zadužena je Britanska radionica, koja se bavi sređivanjem i restauracijom Jaguara E već poslednjih 30 godina.

 Jaguar
Jaguar

Ovaj Speedster sa zanosnim oblinama je dizajniran za američkog klijenta koji je tražio nešto posebno. Remek dela se ne stvaraju preko noći, pa je trebalo skoro 4.000 radnih sata za konstrukciju ovog modela.

#10 Dodge Tantrum

Kako bolje demonstrirati sposobnost, stručnost i mogućnosti jedne auto radionice, od uzimanja starog legendarnog Dodge Chargera, redizajnirati čitavo telo, i umesto originalnog motora staviti motor sa trkačkog broda. Da, dobro ste pročitali, sa broda. Motor je V8 9 litarski sa dvostrukim turbo punjačem koji tera 1650 konja!

Tantrum
Tantrum

Automobil nije na prodaju, ali ako imate dovoljno veliki bankovni račun, nema razloga zašto vam ne bi dozvolili da ga kupite.

U kojem od ovih prelepih automobila biste najviše voleli da se provozate?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *