tv servis novi sad

Kada rešite da kupite novi TV i pogledate ponudu na tržištu, naićićete na mali milion modela, od kojih dobar deo, na papiru, deluje isto, ali kojima se cene bitno razlikuju. Kako u ovoj zbrci izabrati TV za sebe i šta je ono na šta treba obratiti pažnju? Koliki TV izabrati, da li vam je potreban HD, Smart ili nešto drugo i šta to sve, zapravo znači? Na ova pitanja TV servis Novi Sad nudi odgovore, objašnjavajući specifikacije i pomažući da napravite pravi izbor za TV u skladu sa budžetom kojim raspolažete.

VELIČINA EKRANA

Ako kupujete TV za tačno određeno mesto u kući, izbor će vam biti predodređen time koliki TV je moguće postaviti. Ako ne, izbor je malo komplikovaniji, a na raspolaganju su vam veličine od 24’’ do 100’’ ( inč je 2,54cm ), što označava dužinu dijagonale ekrana televizora. TV servis Novi Sad kaže da izbor TVa zavisi od veličine prostorije i položaja TVa i vas koji TV gledate. Ljudski vid pokriva vidno polje od oko 1350 pa je to ugao gde trebaju biti krajnje strane TVa, ali je fokus na 400. Zbog toga je rešenje da TV od 32’’ bude na razdaljini od 1-1,3m od vas, jer će vam tako ugođaj biti najbolji, a za TV od 55’’ optimum sedenja je između 1,7-2,3m, a ako neko voli 82’’ mora sedeti na daljini od 2,7-3,2m. Kada se malo bolje pogleda – sporo raste daljina od TVa u odnosu na veličinu dijagonale, pa stoga, većina prostorija ima dovoljan prostor za razne veličine TVa.

4 IZBORA REZOLUCIJE ( HD READY, FULL HD, ULTRA HD, 8K )

HD rezolucija je rezolucija gde se emituju većina kanala, pa su ovi televizori prvi izbor za gledanje TV programa. Full HD nudi veću oštrinu slike, ali otvara više mogućnosti za igračke konzole i bolji prikaz filmova. Ultra HD je rezolucija najvećeg broja novih modela i u ovoj rezoluciji ćete naći sadržaje YouTube-a i Netlix-a, igre poslednje generacije igračkih konzola. Ova rezolucija je preporuka TV servisa Novi Sad, jer je dugoročno rešenje koje će biti sve prisutnije u različitim tipovima sadržaja. 8K rezolucija se pojavila pre nešto manje od 3 godine i nudi još više detalja – 4 puta više piksela od Ultra HD. TV servis Novi Sad smatra da je 8K još uvek novitet i ovu rezoluciju podržava veoma mali broj sadržaja.

TIPOVI PANELA I HDR OZNAKA

Kada birate TV, veovatnoća da će on biti baziran na jednoj od 3 tehnologije panela koje su trenutno u ponudi je velika – smatra TV servis Novi Sad ( IPS, VA ili OLED ). IPS ili VA ćete pronaći kako u jeftinijim tako i u vrhunskim modelima, dok je OLED rezervisan samo za višu klasu. Svaki od ovih panela poseduje određene prednosti i mane – IPS pruža dobru sliku iz svakog ugla, ali ima niži kontrast od druga dva tipa, VA pruža višestruki kontrast, ali ima lošije uglove gledanja, OLED ne zahteva pozadinsko osvetljenje, ali maksimalno osvetljenje je ograničeno samom tehologijom.

Oznaku HDR, TV servis Novi Sad objašnjava kao oznaku visokog kontrasta i maksimalnu svetlinu kako bi se dočarao dinamički opseg i uspešno prikazivanje i tamnih i svetlih delova istovremeno. Produkciju boja označavaju BIT-i i zahtev za dobru sliku podržavaju TVi sa minimum 10 BITa, kaže TV servis Novi Sad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *