Novim Pravilnikom o teorijskoj i praktičnoj obuci kandidata za polaganje vozačkog ispita unite su brojne novine prilikom obuke vozača. Cilj uvedenih novina bio je da se unifikuju uslovi za održavanje i teorijske i praktične obuke vozača i tako se osigura kvalitetna obuka za sve candidate.

Ipak, u praksi baš i nije bilo onako kako su zakonodavci zamislili. Zato, budući kandidati prilikom upisivanja vozačkog ispita otvorite četvore oči pr odabiru auto škole.

Kako se auto škola predstavlja?

Većina kandidata upisuje polaganje za B kategoriju. Zbog toga su mnoge auto škole izabrale da se okrenu obuci vozača za tu kategoriju, pa teže da se kandidatima što bolje predstave. Najčešće sve relevantne informacije objave na sajtu, ali lični kontakt i predstavljanje auto škole preko Internet prezentacije ne mogu da se porede.

A evo o čemu posebno svaki budući kandidat treba da vodi računa. Naime, posebno treba da se obrati pažnja da li auto škola na sajtu ima sve opšte uslove istaknute i koja je cena usluga. Trebalo bi da bude jasno naznačeno i koja su vozila kandidatima tokom obuke dostupna i koji su rokovi za završetak obuke vozača. Obuka vozača se razlikuje ako se kandidati pripremaju na kvalitetnima automobilima novije generacije i na starim i neodržavanim automobilima.

Raspitajte se za koliko možete da završite sa obukom, jer se u pojedinim auto školama obuka vozača oduži i traje i po šest meseci. Ako su uslovi redovni, onda je realno i da za dva meseca dođete do vozačke dozvole. Kada se obuka vozača oduži, onda kandidat gubi kontituitet učenja, a u većini slučajeva se to odrazi in a polaganje za B kategoriju, pa se ne položi iz prve. Onda dolaze dodatni časovi i još plaćanja, a to kandidati nikako ne žele. Zato je važno odabrati proverenu auto školu kao što je auto škola Pavlin.

Kakva je opremljenost auto škole?

Ako je u pitanju polaganje za B kategoriju, kandidati treba da znaju da je novim Zakonom o saobraćaju detaljno definisan rad auto škola u našoj zemlji. Dešava se da dođe i do nekih odstupanja u poštovanju pravila koja zakon propisuje, pa proverite da li izabrana auto škola ima dobro opremljenu učionicu, nove računare i druge uslove za teorijsku obuku. Takođe, tokom praktične obuke svaka auto škola mora da ima na raspolaganju i polygon koje je veliki i koji je opremljen u skladu sa svim propisima.

Kako brzo do vozačke dozvole?

Polaganje za B kategoriju podrazumeva ne samo izbor dobre auto škole, nego i adekvatnu pripremljenost i spremnost kandidata tokom teorijskog i praktičnog ispita za dobijanje vozačke dozvole.

A do dozvole se dolazi revnosnim poštovanje pravila i od strane kandidata i od strane instruktora. Sve lekcije koje se prelaze tokom teorijske obuke zaista su važne kandidatima, a tokom praktične obuke vozača neophodna je odlična komunikacija sa instruktorom kako bi svaki kandidat imao slobodu da pita šta mu nije jasno i da razreši sve nedoumice i dileme. Uz dobru i pouzdanu auto školu kandidati će uspešno i lako položiti vozački ispit, a za bezbedno učestvovanje u saobraćaju potreban je naporan rad, trud i posvećenost tokom pripremanja vozačkog ispita.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *