creativeartmagazine rs - Investiranje u nekretnine - Kakva je situacija na tržištu1

Investiranje u nekretnine je jedan od najboljih načina da sačuvate novac i budete sigurni da je vaša odluka o investiciji bila dobar potez. Prethodnih godina se situacija na tržištu menjala gotovo svakodnevno i čak i u doba najveće krize su ljudi i dalje prodavali i kupovali nekretnine što je dovelo do nestabilnog odnosa između ponude i potražnje. Sve ovo je dovelo do porasta novogradnje i stanovi su se prodavali i pre no što su investitori krenuli sa izgradnjom.

Povoljni krediti

Tokom globalne pandemije, ceo svet nije znao šta će se dešavati sa bankama i kakve će uslove davati kada su krediti u pitanju. Ukoliko se danas raspitate, dobićete oprečne odgovore o visinama rate za kredit, ali je jedno svima zajedničko – postoje banke koje daju povoljne uslove za stambene kredite jer je situacija na tržištu takva da se novac obrće svakodnevno i postoje povoljni uslovi za kupovinu. Niska kamatna stopa kod stambenih kredita je učinila ovu investiciju povoljnom i dostupnom većini građana. Svi oni koji ne mogu da kupe nekretninu u gotovini, odlučuju se na podizanje kredita kao jedinu opciju. Olakšica da isplaćuju rate godinama je mnogima jedino rešenje da obezbede dom te im mogućnost da sve ovo obave lakše nego prethodnih godina odgovara.

Porast novogradnje

Kada je potraga za stanovima u pitanju, danas se sve češće potencijalni kupci odlučuju na novogradnju jer postoji dosta olakšica prilikom kupovine. Ukoliko želite da investirate novac u nekretnine, pronađite kraj koji je popularan i garantuje vam da cene kvadrata neće padati kako ne biste gubili novac. Najpopularnija na tržištu je kvalitetna novogradnja, a Novi Beograd se izdvaja kao jedna od najpopularnijih lokacija. Ovaj deo prestonice ima sve što je traženo od jedne lokacije, bez obzira na starost kupaca, te dobru povezanost sa ostatkom grada. Upravo ove prednosti su učinile ovu lokaciju izuzetno traženom te ukoliko je ovo i vaše područje potrage, krenite sa istraživanjem na vreme kako biste pronašli idealan dom.

creativeartmagazine rs - Investiranje u nekretnine - Kakva je situacija na tržištu2

Veličina stanova

Jedan od faktora na koji mnogi ne misle jeste veličina nekretnine. Ukoliko tražite stan u gradu koji je poznat po studentskom životu, fokusirajte se na manje stanove jer su oni najprivlačniji studentima. Ovo možda ne deluje kao dobra opcija na početku, i možda će vas ovaj osećaj nesigurnosti pratiti i nekoliko godina nakon što se odlučite da kupite, uslovno rečeno, mali studentski stan, ali setite se da je ovo uvek najsigurnija opcija kada se gleda dugoročno. Manji stanovi će uvek biti na ceni i popularni među ljudima koji bi potencijalno mogli da ih iznajme, i stoga, kada je u pitanju odnos cene kvadrata i visina mesečne kirije, najbolje prolaze manji dvosobni stanovi i garsonjere. Najzad, dobra stvar kod njih je to što oni obično koštaju manje od velikih stanova i zato je njih uvek lakše i jednostavnije kupiti nego višesobne nekretnine.

Ulaganje u lokale i garaže

Ovo je još jedan odličan način da unapredite svoju finansijsku situaciju i da na najbolji način iskoristite novac koji vam je dostupan. Situacija sa lokalima i poslovnim prostorima je manje-više ista kao i sa studentskim stanovima – ovi tipovi nekretnine su uvek na ceni, nezavisno od njihove lokacije, veličine i izgleda. Bilo da se radi o frizerskim salonima i prodavnicama ili bankama i advokatskim kancelarijama, poslovni prostori će se uvek isplatiti i stoga je ulaganje u njih, dugoročno gledano, vrlo dobra odluka. Najzad, slično je i sa garažama, naročito u velikim gradovima u kojima postoji problem sa mestima za parking. Zbog toga se cene garaža nalaze u rangu cena manjih stanova, a ulaganja u ovaj tip prostora znatno su manja, zbog čega je ova opcija privlačna i isplativa.

 

Ulaganje u nekretnine je oduvek bio jedan od najboljih načina da uložite svoj novac i da uvećate svoj kapital. Zbog toga nije važno da li kupujete novi ili stari stan, da li birate studenski kraj ili ne, i da li ćete pretvoriti svoj stan u poslovni prostor – napravite plan i odlučite se na ovaj korak što pre!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *