creativeartmagazine rs - Kako u današnje vreme obezbediti veći životni prostor za porodicu1

Inflacija i rast cena nas navode da pre svake odluke koja se tiče finansija dobro razmislimo i napravimo detaljan plan. Rešavanje stambenog pitanja je od izuzetnog značaja kada je u pitanju porodični život i veoma je bitno razmisliti o budućnosti. Kako odluku ne treba doneti ishitreno, postoji nekoliko opcija koje treba detaljno razmotriti.

Ovo je dugoročno rešenje i najbolji način da budemo sigurni da postupamo ispravno kao i da saznamo koje su nam sve mogućnosti i kako da napravimo ovu veliku promenu.

Prelazak u kuću

Prelazak iz kuće u stan donosi nekoliko prednosti, a glavna je spoljašnji prostor koji je porodicama koje imaju više članova od izuzetne koristi. Uglavnom se ljudi sa porodicama sele u delove grada koji su mirniji ili gde su cene kuća povoljnije kako bi dobili što više za budžet kojim raspolažu. Na ovu odluku utiče i mogućnost adaptacije koja se ne mora izvršiti odmah, nego u zavisnosti od finansijkse situacije porodice i plana koji naprave za buduća ulaganja.

Život u kući je lakši za porodice jer im pruža nešto mirniji tempo i mir koji je rezultat većeg prostora. Pored toga, postoji i bolja šansa da se dom proširi ili barem da se obezbede dodatne prostorije koje mogu da posluže za skladištenje stvari ili prakiranje automobila.

Ulaganje u veći stan

Ukoliko želite da dobijete više kvadrata, a niste spremni za neke velike promene, najbolji način je da prodate trenutni dom i kupite onaj koji je veći. Ukoliko razlika u kvadraturi nije velika, razlika u ceni isto tako neće oduzeti značajan deo vašeg budžeta što može da se pokaže kao brzo i efikasno rešenje. Ovo je prava odluka za one koji žele da ostanu u istom kraju u kom žive, samo da pronađu dom koji je veći od onog u kom trenutno žive.

Kada je u pitanju Beograd stanovi se prodaju brzo na najpopularnijim lokacijama te se na vreme informišite o stanju na tržištu u vašem kraju. Oglasite na vreme vaš dom kako biste osigurali sredstva da krenete u potragu za novim domom. Kako se tržište nekretnina svakodnevno menja, tako se i svakodnevno pojavljuje veliki broj oglasa koji mogu da postanu vaš novi dom.

Odlazak u manje sredine

Manje sredine su jeftinije za život i kada je u pitanju pronalazak doma, ali i kada su u pitanju mesečni troškovi. Ukoliko vam je potreban veći prostor, razmislite o selidbi u gradove u kojima je veća verovatnoća da možete da pronađete idealan dom koji će vam odgovarati. Razmislite kojih stvari ne možete da se odreknete te tražite prostor u kom ćete i dalje moći da organizujete sve aktivnosti na koje ste navikli. Napravite kompromise koji će vam pomoći da donesete pravu odluku i shvatite gde se vidite u budućnosti. Ponekad je selidba jedini način da obezbedite porodici veći životni prostor kako bi svako imao malo mira i tišine. 

creativeartmagazine rs - Kako u današnje vreme obezbediti veći životni prostor za porodicu2

Renoviranje starogradnje

Kada je u pitanju kupovina nekretnine, postoje dva tipa – starogradnja i novogradnja. Za one koji imaju bolji budžet i ne vole renoviranja, starogradnja je pravi izbor jer se svodi na princip kupi i useli se. U ovom slučaju nema renoviranja, potrebno je samo kupiti nameštaj i useliti se. Oni koji žele da dobiju više kvadrata za svoj novac se uglavnom odlučuju za starogradnju koju mogu da renoviraju. Prednost ovog tipa nekretnine je što možete da renovirate prostorije parcijalno i tako štedite novac za naredni projekat.

Kako raste porodica tako raste i potreba za većim domom. Ono što je nekada izgledalo kao dovoljno mesta za sve, u jednom trenutku postane prostor koji je mali i koji ne odgovara svima. Na vreme razmislite na koje sve načine možete da promenite prostor i donesite najbolju odluku za sve članove porodice.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *