Prirodni saveznik koji ima blagodeti za baš celo telo, kokosovo ulje, s pravom je postalo poznato u proteklih nekoliko godina širom sveta. Nekada korišćeno za lečenje i ishranu u Aziji, danas je dijapazon njegovih uticaja veliki, te bi trebalo da postane sastavni element i Vašeg domaćinstva.

Kokosovo ulje jača imunitet

Svi oni koji žele da poboljšaju imunitet, umesto raznih dodataka jelima trebalo bi da koriste kokosovo ulje. Samo jedna kašika ove namirnice dnevno značajno će pomoći organizmu u borbi protiv parazita i raznih infekcija.

Kako kokosovo ulje daje energiju, ono je odlično u borbi protiv stresa i svakodnevne iscrpljenosti, te pozitivno utiče na imuni sistem. Istovremeno, ono poboljšava koncentraciju i smanjuje umor, te pomaže da se sa manje snage obave i najteži i najzahtevniji zadaci.

Stoga ga treba koristiti kao najbolju zamenu svim veštačkim suplementima u borbi za imunitet.

kokos4

Namirnica je koja pomaže mršavljenju

Kokosovo ulje poznato je i kao najkorisnije za gubitak upornih kilograma, pogotovo u uništavanju masnoće oko struka i sa kukova. Naime, ono ubrzava metabolizam i pozitivno utiče na organe za varenje, izbacujući sve toksine iz organizma, dok istovremeno duže održava sitost i sprečava napade gladi.

Mnogobrojne masne kiseline koje sadrži kokosovo ulje direktno se prenose u jetru, ne utičući na krvotok, te se u istom organu pretvaraju u energiju koja omogućava da se količina obroka svede na zdravu i optimalnu, te da se spreči osećaj gladi tokom celog dana.

Kokosovo ulje – saveznik lepote

Kokosovo ulje je možda najpre postalo poznato kao sastojak mnogobrojnih recepata za jačanje i oporavak kose. Naime, ono ne samo što sprečava opadanje kose i pospešivanje njenog rasta, već pozitivno utiče i na suve i iskrzale krajeve, bez obzira na tip kose i pitanje da li je farbana ili ne.

Sa druge strane, kokosovo ulje je saveznik i svih tipova kože. Kao dodatak hidratantnoj kremi, ono hrani kožu do najdubljih slojeva i sprečava pojavu bora. Istovremeno, smiruje upalne procese i dobro je za osetljivu kožu, kao i preparat koji se koristi nakon brijanja ili depilacije voskom.

Ako Vam je dosadilo bezbroj kozmetičkih proizvoda koje morate upotrebiti kako biste skinule šminku, onda je kokosovo ulje rešenje za Vas, jer samo u jednom potezu odstranjuje i šminku i nečistoće.

Poznato je i kao lek

Blagodeti koje pruža kokosovo ulje najbolje se vide onda kada se ono konzumira u ishrani, jer osim što pospešuje otpornost organizma ono istovremeno uništava i parazite i loše bakterije.

Takođe, pored toga što je dobro za sve osipe i crvenila kože, ono leči i ranice i opekotine na koži.

Svi koji imaju problema sa osetljivim desnima trebalo bi da koriste kokosovo ulje za ispiranje, dok će ga oni koje muči reuma i artritis koristiti za masažu – prijaće im i miris i učinak.

Kako kokosovo ulje daje energiju, ono je dobro i u borbi protiv depresije, iscrpljenosti i konstantnog umora, a kako čisti organizam i pospešuje metabolizam, izuzetno je blagotvorno za sve crevne bolesti i sprečavanje dijabetesa.

Bez obzira da li imate nameru da ga uvrstite u svoje svakodnevne bjuti rituale ili u ishranu, kokosovo ulje će Vam sigurno pomoći da se osećate i izgledate bolje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *