Roditelji verovatno najviše truda ulažu u sređivanje dečijih soba. Naravno, oni verovatno brinu i da svaka prostorija bude lepo prilagođena, da bude stilski prihvatljiva, ali kada je reč o dečijoj sobi tu je situacija već malo drugačija. Tu roditelji ulažu posebne napore, jer žele da ta soba izgleda perfetkno i žele da ispune bar većinu želja koja ima njihovo dete. To je potpuno jasno i razumljivo, a sa druge stane i prihvatljivo. Dečiji prohtevi nekada znaju da budu zaista nerealni i koliko god se mi trudili da ih ispunimo, jednostavno naše mogućnosti nam to neće dozvoliti. Kada je krečenje stana u pitanju, postoje različite tehnike krečenja, kojima možete oplemiti prostor, odnosno dečije sobe, na krajnje jednostavne načine.

Planina na zidu

Ovo je vrlo interesantan način krečenja stana, koji bi se i te kako dopao vašim mališanima. Naime, trebalo bi da pre krečenja stana, odnosno određene sobe, nađete tačnu polovinu zida, ali horizontalno. Zatim iscrtate vrhove planina. Glavna stvar koju treba da uradite jeste da gornji deo zida ofarbate u na prmer plavu boju, tamno plavu, a donji deo zida ofarbate u neku svetliju nijanu, to može biti i zelena boja.

Na taj način napravićete efekat planina na vašem zidu. Ova tehinika krečenja je jednostavna, ali morate da budete pažljivi, jer neće ići baš tako lako ukoliko nešto slično niste uradili do sada.

Trake na zidu

Ova tehnika krečenja stana je i te kako popularna kada su dečije sobe u pitanju. I ovde treba tačno označiti zid i napraviti jasnu podelu. Obično se ove trake farbaju u roze boju ili plavu. Međutim, naravno, vi birate koja boja će biti dominantna u dečijoj sobi. Trebalo bi da odaberete onu boju koja će se najviše dopasti vašim mališanima, odnosno onu boju koju oni vole.

Ovo je malo zahtevnija tehnika krečenja u odnosu na prethodnu, jer zahteva malo više truda i možda malo više vremena. Ako vam se ovo čini preteškim, onda bi trebalo da potražite nečiju pomoć, odnosno tu pomoć će vam najbolje pružiti moler.

Otisci šaka na zidovima

Ovo je ujedno dobar način da animirati vašu decu. Dakle, ovde nema nekog posebnog načina niti je određeno kako bi trebalo da izgleda. Koja opcija je vama najprivlačnija nju izaberite. Na primer, ukoliko sobu krečite u plavu, onda ostavite na  sredini belu liniju, malo deblju. Na tom prostoru dozvolite vašoj deci da u raznim bojama oslikaju svoje šake na zidovima.

Biće jedako zabavno i njima, ali i vama. Druga opcija kod krečenja stana, može da bude i ta da okrečite sve u jednu boju, a onda deca nasumično da oslikavaju svoje šake po zidu. To će biti isto zabavno, samo što ovako nećete imati otiske šaka u skladnom odnosu, već će to biti neobaveznije. I to ne znači da će izgledati lošije, već je sve stvar ukusa.

Oblaci na zidovima

Malo zahtevnija tehnika krečenja jeste u vezi sa iscrtavanjem raznih oblika. Odnosno, ostavljanjem mesta za različite oblike. U ovom slučaju u pitanju su oblaci. To znači da bi trebalo da napravite šablon i da prelepite šablone po zidu, gde god želite da vam se nalazi oblak.

Onda ostatak sobe prekrečite. Samo je potrebno kasnije da skinete te šablone sa zidova i ostaće vam oblaci. Ako vam ovo ne ide baš od ruke, moler je taj kome će to sigurno ići od ruke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *