Opremanje stana, kuće, bilo kog životnog prostora, mada to isto važi i za prostore bilo koje namene, jeste posao koji je veoma komplikovan, posao koji zahteva dosta vremena, truda, a i dosta ulaganja. Međutim, uz sve to, uređenje enterijera je veoma zanimljiv korak u toku života svakog pojedinca, zbog čega ne bi trebalo nikada u potpunosti da sve date nekom drugom u ruke, već da se aktivirate i promislite šta je to što volite, kako zamišljate svoj dom i sebe u njemu.

Sam enterijer i njegovo uređenje podrazumevaju mnogo toga, od projekta kako će koja prostorija izgledati, koliku kvadraturu zauzimati, na koji način će biti raspoređene i stavljene u jednu celinu, pre odabira stolarije, boja zidova, pa sve do nameštaja i glavnih komada koji će osim na izgled, uticati na potpunu funkcionalnost doma. Međutim, uz sve te „krupne stvari“, nikako zanemarljivi, već možda nekada i najvažniji, jesu detalji. Detalji su ti koji uspevaju da od jednog prostora, od jedne kuće ili stana stvore dom. Evo kakvi i koji detalji bi mogli da se pronađu i u vašem domu, a da ga sasvim ulepšaju.

Ukrasni okov za nameštaj

Iako na prvi pogled deluje čudno, ali ukrasni okov za nameštaj kao to su stilske ručice za nameštaj mogu zaista mnogo da promene celokupan utisak. Na prvom mestu, kada birate posebno ručice za nameštaj, gledajte da se uklapaju sa ostalim komadima nameštaja, kako po boji, tako i po svom stilu, te će se tako uklopiti u celinu. Uz to, ručice za nameštaj su odličan način da osvežite komade nameštaja u svom domu, jer iako sitna, ova promena zaista ume veoma da promeni kompletnu atmosferu.

Ramovi sa slikama

Kada se govori o detaljima, najčešće se misli na tepihe, zavese, neke dekorativne elemente koje možete kupiti u svakoj drugoj radnji. Zato je potrebno da date svom domu lični pečat, a to ćete najbolje uraditi odabirom fotografija koje su vam najdraže, na kojima je vaša porodica, prijatelji, te njihovim štampanjem, uramljivanjem i konačnim postavljanjem, vaša kuća biće vaš dom.

Ubacite lampe

Svetlosti nikada nije dosta, ni za jedan dom. Međutim, neretko je potrebno da stvorite nešto opušteniju atmosferu, nešto što će vas sasvim relaksirati, kako vas tako i ostatak vaše porodice ili onih koji vas posećuju. Lampe su iz tog ratzloga odličan detalj koji možete da unesete u svoj dom, jer daju dovoljnu vidljivost, a opet nije prejako svetlo koje nekad ume da „utegne“ atmosferu. Osim toga, zidne led lampe i tokom dana odlično izgledaju, jer predstavljaju detalje koji ulepšavaju prostor u kojem se nalaze, da li svojom bojom, abažurima, nekim radom ili nečim sličnim.

Police

Police na zidu, bilo kom, i te kako su potrebne svakom domu. Postavite ih blizu televizora, blizu garniture u dnevnom boravku, u spavaćim sobama… Na taj način zidovi, koji su prvobitno bili prazni i bezlični imaće mogućnost da postanu sasvim drugačiji, nekako „topliji“. Nikada nemojte da pretrpavate police na zidovima, velikim brojem knjiga, dekoracijom koja izgleda prenapadno, vodite se time da je „manje više“, pa ćete na taj način dobiti odličan izgled kako polica, tako i generalno svake prostorije u kojoj se nalaze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *