Giht ne mora da bude znak za alarmantnu uzbunu, ukoliko se na vreme posvetite lečenju. Da, ako imate giht biće vam neprijatno, boleće vas taj deo tela, u zavisnosti gde se javio giht, ali ne mora da bude ništa strašno ukoliko na pravi način regujete. Tako da je pre svega najvažnije, kada primetite određene simptome, odnosno ako primetite bol u zglobovima, crvenilo i otoke, da razgovarate sa vašim izabranim lekarom.

Stručna medicinska lica će nakon svih potrebnih analiza i postavljanja dijagnoze da vas posavetuje šta dalje treba da radite. U svakom slučaju, imajte u vidu da su ovo najvažnije stvari u procesu lečenja gihta, kojih bi trebalo da se pridžavate kako biste što pre rešili trenutni problem, ali i sprečili da se on ponovi.

Redovno uzimanje terapije

Ako ste jedan od onih koji žele samo prirodno da se leče, onda razmislite dva puta. Naime, na tržištu ima mnogo pomoćnih sredstava koji su na prirodnoj bazi i specijalno napravljeni kako bi vam pomogli da pobedite giht. Oni nisu loši i neki od njih bi mogli da budu dobro pomoćno sredstvo u procesu lečenja. Međutim, najvažnija je terapija koju će vam prepisati vaš lekar. Samo ne smete dozvoliti da preporučenu terapiju ne uzimate uopšte ili je ne uzimate redovno. Dakle, ako ste već otišli kod doktora i ako vam je on ustanovio da imate giht, onda morate da uzimate terapiju. Naravno, kasnije će biti reči i o nekim drugim metodama, ali je na početku jako važno, da ako imate giht, uvek slušate savete stručnih lica i da pijete lekove, koji će ublažiti posledice, ali i uzrok. Mnogi lekovi protiv gihta se piju upravo kako bi se sprečilo da se giht ponovo pojavi.

zdrava-ishrana

Regulisanje ishrane

Jedno od najnovijih istraživanja pokazuju da ishrana i nije toliko presudna kada je giht u pitanju. Međutim teško je poverovati u to, s obzirom da smo svesni koliko je loša ishrana zapravo krivac za mnoge bolesti. Ako i nije izazivač, onda svakako doprinosi razvoju ili pogoršanju neke bolesti. Suština je da vaš metabolički sistem mora da postane zdraviji, a on će postati jači i zdraviji samo ukoliko primenjujete pravilnu ishranu.

Kada je giht u pitanju posebno je važno da iz ishrane izbacite crveno meso, ali i određene mlečne proizvode, kao što su punomasni sir ili punomasno mleko. To se nikako se savetuje da konzumirate. Probajte da se malo laganije hranite, da unosite više povrća i više voća i da tako poboljšate sve aspekte zdravlja. Mnoge bolesti, kao i ozdravljenje, zavise od ishrane, a na vama je da odaberete šta želite.

U poslednje vreme pojavljuju se i priče da ishranom ne možete pobediti ili ublažiti giht, ali mišljenja smo da ti nije istina. Naime, sigurni smo da pravilnim načinom ishrane možete pozitivno uticati na giht.

Bez alkohola na putu ozdravljenja

Preterivanje u raznim hedonističkim iskustvima može da dovede do pojave gihta. Giht je bolest bogatih, bar su je tako zvali hiljadama i više godina unazad. Giht su dobijali svi oni koji su preterano uživali u lošoj hrani, ali i prevelikim količinama alkohola. Svako preterivanje na kraju može da rezultira nekom katastrofalnom posledicom. Tako da, ukoliko želite da izbegnete giht ili da ga eliminišete, da ga se oslobodite, onda morate da završite i sa alkoholom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *