U vremenu većih inflacionih zbivanja i neadekvatnih vrednosti materijalnih dobara za štednju, nameće se pitanje efikasne zaštite kojom se novčana ili sredstva u zlatu mogu sačuvati. Najefikasniji način štednje jeste upravo kupovina investicija među koje spada zlato kao veoma dragocen i plemenit metal. Najefikasnija vrednost odnosno isplativi dugoročni efekti ostvareni su preko investicija u zlato odnosno kupovinu zlata. Efikasan vid uštede na tržištu nekretnina upravo je ostvaren putem kupovine stanova, lokala ili bilo kog objekta za stanovanje. Drugi i veoma povoljan vid štednje usmeren je na kupovinu plemenitih metala, odnosno prodaju srebra ili zlata.

Zastupljenost prodaje investicionog zlata

Na samom početku neophodno je definisati pojam investicionog zlata odnosno opisati značajne efekte kupovne moći plemenitog metala. Posebno se ističe povoljnost investicije u zlatni metal, obzirom na efikasan način uštede i legalan način prodaje. Prodaja investicionog zlata obično je vezana za trgovinu zlatnih poluga ili zlatnika prefinjene čistoće metala.

Konkretna prodaja ovog plemenitog metala ostvarena je putem definisane cene zlata od ukupne cene predviđene tržištem. Neophodno je napomenuti sadržajnost samih zlatnih pločica odnosno dukata, čijom se prodajom ne ostvaruje numizmatička svrha. U smislu navedenog, numizmatička svrha izopštava prikupljanje zlatnih novčića radi postizanja entuzijazma prema istoriji ili umetnosti. 

Kupovinom odnosno prodajom investicionog zlata, kupci nemaju poseban interes prema plaćanju PDV-a odnosno zakonski su definisane obaveze za trgovinu zlatom, odnosno promet navedenih usluga. 

Prodaja investicionog zlata

Smernice za najbolju trgovinu plemenitim metalima

Pre donošenja odluke o izbornoj delatnosti trgovine plemenitim metalima, sagledajte pozitivne smernice za uspešan vid uštede. Pre odabira samog brenda u procesu trgovine, sagledajte precizne detalje odnosno konsultujte se o pravim vrednostima investiranja u srebro, odnosno zlato. Ispratite aktuelne odnosno trenutne cene plemenitih metala na berzi. 

Odaberite fleksibilne klijente koji vam nude pouzdano poslovanje, siguran i bezbedan transfer osiguranog investicionog zlata. Birajte garantovano najbolji otkup odnosno autentične metale sa visokim vrednostima upotrebe. 

Ukoliko brendovi za trgovinu i promet plemenitih metala pripadaju globalnoj mreži poslovanja, onda se stvara korisna slika i siguran vid štednje. Ulaganjem u bilo koji od ovih plemenitih metala među koje se posebno ističe zlato, ostvaruje se najveći izbor proizvoda. 

Veoma je važna povezanost svih trgovinskih nekretnina sa važećim kovnicama novca, čime se ostvaruje dobra fleksibilnost prodaje zlata kao investicije. Fleksibilni brendovi za trgovinu plemenitih metala sadrže neophodne testove za isticanje posebne čistoće i finoće zlata. 

Gramaža zlata određuje investicionu prodaju i trgovinu

Prema standardima kvaliteta, prodaja bilo kog plemenitog metala ostvariva je na osnovu ukupne gramaže zlata. Poželjno je definisati pravilna odnos ukupne cene metala sa unapred definisanom gramažom zlata. Svaki proizvod više vredi ukoliko je teži u početnoj gramaži. 

Pored gramaže koja je prioritetna za određivanje ukupne cene plemenitih metala, neophodno je definisati i njihovu čistoću i neoštećene površine, pogotovo kod zlatnih i srebrnih poluga ili dukata. Poželjan je odabir sertifikovanih tela za prodaju, odnosno promet ovim plemenitim metalom prema gramaži metala. 

Ukoliko želite povoljnu investiciju koja će u skladu sa načinom poslovanja opravdati trgovinu, birajte formu investicionog zlata. Investicija u zlato upravo se oslikava na budućnost života, kvalitet i sigurnost. Pre donošenja odluke analizirajte pozitivne osobine trgovine plemenitim metalima, na vreme se edukujte uz pomoć stručnih saveta i dostupne literature. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *