sobna vrata

Ako se nalazite u situaciji da adaptirate svoj dom tako što menjate stolariju, nešto o čemu ćete morati da razmislite jesu nova unutrašnja vrata. Ponuda na tržištu je sasvim dovoljna, a u zavisnosti od toga kakva vrata planirate da kupite zavisiće i njena konačna cena, troškovi montiranja i sl. 

Svima nam je poznato da se neretko desi da se opljačka neki stan, pa nam tada pada na um pitanje „kako je uopšte tako nešto moglo da se desi baš meni?“ Da ne biste došli u ovakvu neprijatnu situaciju, kada već postavljate novu stolariju gledajte da ne štedite kada je odabir kvaka za ulazna vrata u pitanju.

Kvake za vrata birajte prema kvalitetu

Jeftine kvake često ukazuju na njihov lošiji kvalitet. Njih je potrebno i nekoliko puta godišnje menjati jer se vremenom pokvare ili oštete, pa se ovakva kupovina svakako finansijski ne isplati na duži rok. Kvake za vrata treba da ispune sve sisteme i mehanizme zaštite jer jedino tako ne rizikujete da će vam neko obiti stan. Sigurna kvaka je ona koja je izdržljiva i koju je skoro nemoguće oštetiti na prisilan način.

Na tržištu možete pronaći drvene, metalne, kao i kvake izrađene od PVC materijala. Ako govorimo o stepenu izdržljivosti, onda prednost dajemo metalnim kvakama. Kvake napravljene od materijala kao što je drvo se vremenom mogu ishabati pa ćete ubrzo morati da ih zamenite novim. 

Za savršen estetski momenat možete odabrati mat ili sjajne mesingane kvake

Ako težite enterijeru punom topline, savetujemo vas da izaberete mesingane kvake zlatne boje, jer se radi o modelu koji je otporan na bilo kakva oštećenja dok istovremeno pruža odličan vizuelan efekat. 

Izbor kvake za unutrašnja vrata nije ni malo lako 

Kada govorimo o kvakama za ulazna vrata, treba reći da izbor nekada može biti poprilično težak. Postoji jedna stvar koja vam može biti od koristi kako da budete sigurni da nećete pogrešiti. Kada naručujete kvake za vrata, birajte one poznatijih proizvođača. Od njih imate garanciju i po nekoliko godina ako se na bilo koji način fizički oštete, što se ne može reći za one slabo poznate proizvođače. 

Kada vam prodavac kaže da je kvaka za vrata za koju se raspitujete proizvedena postupkom livenja neke legure poput aluminijuma ili cinka pod visokim pritiskom odmah treba da znate da je reč o vrsti kvake koja pruža visok stepen sigurnosti i zaštite. To može da vam bude dovoljan razlog da se radi o kvalitetnom modelu. 

Kvake za sobna vrata – ovde imate više opcija

Kada menjate kompletna vrata u stanu ili kući, za sobna vrata možete birati neku jeftiniju varijantu prilikom kupovine okvira, šarki i kvake. Dakle, ovde ne treba da vam bude fokus na visokom stepenu zaštite, kao što je slučaj sa unutrašnjim, ulaznim vratima. Možete se više posvetiti estetici tj. boji i modelu vrata. 

Što se tiče samih kvaka za sobna vrata, ponuda je zaista velika. Niklovane, aluminijumske, bronzane kao i titanijumske kvake samo su neki od modela za koje se možete odlučiti. Gledajte da uklopite boju okova sa vrstom kvake kako biste dobili savršena sobna vrata. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *