brave za vrata

Da li vam je važna bezbednost u kući? Želite osigurati dom od uljeza, zaštiti porodicu i skupocene stvari?

Kućna zaštita počinje već na ulaznim vratima koje posedujete. Izborom idealne brave za unutrašnja ili spoljašnja vrata – možete sprečiti potencijalne provale, osigurati izdržljivost i obezbediti funkcionalnost. 

Jasno nam je da brave nisu nešto što se kupuje svakodnevno, i da su one prekopotrebne prilikom gradnje novog stambenog objekta ili adaptacije postojećeg. Usled toga, dajemo vam savete kako da odaberete najkvalitetniju i najprimereniju bravu za vrata u vašem enterijeru.

Razmislite o funkciji i nameni brave za vrata

Najbitnije je da razmotrite prilikom kupovine brave za vrata – za koju prostoriju su potrebne. Da li želite imati veću privatnost, jednostavan ulaz ili dodatni nivo sigurnosti? Definisanje funkcije i namene brave za vrata pomoći će vam da suzite izbor. Na primer, ukoliko želite da ugradite brave u ulazna vrata – fokusirajte se na nivo bezbednosti i izdržljivosti, dok za sobna vrata više birajte modele prema stepenima zavrtnja i različitim stilovima. Na tržištu možete pronaći mnoge brave za vrata koje će odgovarati dekoru, pa dom lako može odisati estetikom. Bilo da su u pitanju modeli od nikla, mesinga ili bronze – jednostavno ih možete uklopiti. 

Pored toga, ne zaboravite na vaše navike i sklonosti. Ukoliko imate tendenciju da zaboravljate ključeve ili ih gubite, dobro je da razmotrite i mogućnost kupovine brave za vrata koja će imati nešto drugačiji sistem otključavanja i zaključavanja od uobičajenog. Pametne tehnologije sa interesantnim mehanizmima mogu vam obezbediti mir i učiniti da one situacije kada bravari nisu dostupni, a pristup kući onemogućen – budu u potpunosti zaboravljene.

Fokusirajte se na izdržljivost i vrstu brave

Na osnovu toga koliki vam je nivo zaštite potreban, fokusirajte se na izdržljivost. Ipak, vaša privatnost treba se zadržati i u ulazu, spavaćoj sobi, kupatilu ili garaži. Prema tome, možete odabrati neki od modela brava sa specijalnim ekranima osetljivim na dodir, sa ručicama, lancem ili stilskim bravama čvrste konstrukcije. 

Odlična sigurnosna opcija uvek su brave sa ekranima jer se mogu daljinski otključavati i sprečiti neovlašćeni pristup. Dobar utisak i izdržljivost možete imati i sa stilskim bravama, elegantnog izgleda, koje pritom mogu obezbediti mir usled dobrog stepena sigurnosti. To su obično brave sa estetski privlačnim ručkama i dekorativnim setom zaključavanja. Bez obzira da li više volite pametnu tehnologiju ili jednostavnost i klasičnost, izdržljivost brave i jednostavnost rukovanja vam trebaju biti na prvom mestu. Nećete pogrešiti ukoliko instalirate ni tradicionalne brave, bilo da su to one sa mesinganim ručkama, kuglom sa cilindrima ili sigurnosnim lancem.  

Cilindrične brave su visokobezbedne, ali nude manji nivo sigurnosti od elektronskih brava. Ovakve brave imaju mnoštvo inteligentnih funkcija poput kontrole i evidencije pristupa. Dok nasuprot njima, brave sa lancem mogu delimično sprečiti neovlašćeni pristup. Njih je dobro kombinovati sa još jednom vrstom brave jer će u suprotnom biti idealne samo ako se koriste za razmenu predmeta sa strancima ili komunikaciju sa pizza dostavljačem i slično. 

Ne zaboravite na okvir vrata

Da biste imali visoku sigurnost, ne trebate zaboraviti na okvir vrata. On treba biti podjednako čvrst poput brave koju ste odabrali. Metalna kutija i zavrtnji biće odličan partner vašim bravama. Ne štedite na njima kako biste imali savršeni okov koji dopunjuje vaš stil i dom. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *