Svaki novi korak u životu nosi sa sobom određene posledice. O posledicama pritom ne govorimo samo kao o lošim stvarima sa čime najčešće i povezujemo ovu reč. Naprotiv, ona može imati pozitivnu konotaciju. Ljubav između dvoje ljudi najčešće biva krunisana brakom, lepe trenutke sreće u zajedničkom životu ispunjavaju i deca koja dolaze.

Kako vidimo ovo je pravi uzročno-posledični sled događaja kakav nam može biti poznat iz nekih romana ili priča. A šta je život ako nije jedna priča koja teče. Svakom promenom stranice javlja se novi životni izazov – novi korak u životu. Pratimo prve glasove i reči koje će naše dete izgovoriti, a onda i njegovo puzanje, padanje i na kraju hodanje. Kada prođemo jedno pedesetak stranica ove naše „knjige“ mi smo već pri važnoj odluci, a to je izbor vrtića. Iz toga proizilazi pitanje, a kuda to otići, kako i gde. Državni ili privatni vrtić – pitanje je sad. Novo poglavlje u našoj knjizi. Ukoliko ste iz Beograda i zanimaju vas privatni vrtići, spisak možete pronaći na Privatni vrtići Beograd.

Dilema – državni ili privatni vrtić?

Prvi problem koji se javlja jeste da li ćemo dete upisati u državni ili privatni vrtić. Naravno, za koji se god odlučimo važno je informisati se dobro. Ne znači da će privatni vrtić biti bolji zato što je skuplji, ali isto tako ne znači ni da će državni biti gori jer je jeftiniji. Posmatrajte ovaj problem kao da je škola u pitanju. Ne skačemo u budućnost već samo želimo staviti do znanja da je posredi ista stvar. Ista problematika. Kako ne biste želeli da vaše dete bude u nekoj školi koja nije na dobrom glasu, tako ne treba ni da vaše dete pohađa loš vrtić. Naime, želimo biti optimistični pa reći da loše škole i loši vrtići ne postoje. Za svaki slučaj budite pažljivi i proverite stanja, raspitajte se o iskustvima, jer nijanse u kvalitetu mora da postoje. Nema jednostavnog odgovora na ovakvo pitanje, crno na belo privatni vrtić ili državni… Ne može odlučivati niko drugi osim vas, jer da nije tako, radilo bi se o manipulaciji ili nekim lošim vidovima promovisanja.

Privatni vrtici Beograd

Polazak u vrtić – veliki korak za maloga čoveka

Jednog dana odvešćete svoje dete u vrtić, državni ili privatni, na vama je da odlučite o tome, a njemu neće biti ništa jasno. Možda će plakati i biti ljuto, uplašeno, stidljivo. Ali niko ga neće kriviti za takvo ponašanje u sasvim novoj situaciji i atmosferi, jer ipak je ovo veliki korak za tako malog čoveka.

Da biste bili mirniji kada dođe taj veliki dan, možda možete ispričati svom detetu jednu bajku u kojoj je on glavni junak i bori se protiv raznih zlih sila i čudovišta.

Kada savlada svaku prepreku koja mu sledi, a to može biti da pomogne slabijima, da bude dobar, pažljiv, poslušan dobiće nešto mnogo lepo – doći će do prelepog carstva gde će upoznati mnogo drugara i sa njima će se družiti svakodnevno, deliti hranu, bojice, igračke, bombone i žvake. To carstvo je šareno i divno, prepuno igračaka i lepih crteža, a dani tamo prolaze u pesmi i igri. Na ovaj način ćete možda postići da vaše dete zavoli vrtić i pre nego što kroči u njega, i da ne dodje do toga, svakako da će ovo pozitivno uticati na vaše dete makar na samo trenutno odvajanje od porodičnog doma i poznatih lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *