pernice pulse Pernice su važan deo školske i predškolske opreme za decu.  Postoje različiti modeli pernica čije su osnovne razlike u veličini, obliku, boji i unutrašnjoj strukturi. Svaka od njih bi trebalo da ispunjava svoju funkcionalnost i da bude jednostavna i praktična deci za korišćenje.

Izbor prave pernice zavisi od uzrasta deteta i njegovog ličnog ukusa. Dizajn je deci jako bitan faktor tako da postoje posebno dizajnirane pernice za devojčice i pernice za dečake.

Neseser pernice za predškolski uzrast

Male stvari koje odraslima deluju beznčajno deci mogu biti veoma bitne. Zato je potrebno deci prepustiti da biraju dizajn pernice jer će oni nositi svoje prve stvari u njoj.

Roditelji bi trebalo da podrže ovaj izbor deteta i da usmeravaju kupovinu  pernice u praktičnom smislu. Za decu predškolskog uzrasta pernice tipa neseser su najbolje i najpraktičnije za upotrebu.  One su dovoljno prostrane da u njih stane pribor, a u isto vreme odgovarajuće veličine da mogu da se spakuju u mali dečji ranac.  

Ove pernice su vrlo jednostavne i sa njima se dete u predškolskom uzrastu lako snalazi i lako pronalazi pribor koji mu je potreban.  Fokus ovih pernica je na šarenim bojama i zanimljivim šarama i aplikacijama koje privlače decu, a za onu decu koja se po prvi put susreću sa kolektivom mogu doprineti da zavole vrtić.

Ovalne pernice za đake prvake

Deca koja polaze u školu nose više pribora od dece u vrtiću. Ovalne pernice su pravi  izbor za đake prvake jer u njih staje više školskog pribora.

Ove pernice su dovoljno  prostrane i imaju ušice u koje se udenu olovke, što daje mogućnost za uredno ređanje olovaka i lako snalaženje deteta. Ovaj model pernica je jednostavan i elegantan i vrlo je moderan. Idealne su za đake prvake zato što u njih stane sav neophodan školski pribor, a pri tom nisu glomazne i teške tako da neopterećuju dečji ranac.

Ovde mogu biti praktične i ovalne pernice koje imaju dve ili tri zasebne pregarde koje se šniraju. Po pregradama đak prvak može da raspodeli različite vrste pribora kao što su olovke po bojama ili da odvoji gumice od olovaka.  

Pernice na preklop 

Pernice na preklop su malo veće i glomaznije i pre su za decu u starijim razredima. Ove pernice  imaju dobru unutrašnju organizaciju za držanje pribora i u njima se lako vidi ako nešto od pribora nedostaje.

Pernice na preklop sa zipom imaju veliki kapacitet i u njih može da stane dosta olovaka kao i ostalih detalja.  Zbog zip mehanizma su jednostavne za otvaranje i zatvaranje. Prostrane su i imaju više pregrada po kojima se uredno ređa sav pribor. U  njih mogu da stanu obične olovke, rezači za olovke, flomasteri, gumice, makaze, manji lenjiri, itd.

Materijal od kojeg su napravljene pernice na preklop je tvrd i ne menja oblik kada se pakuje u dečiji ranac. Pošto je glomaznija, pernica na preklop staje u veći ranac. Unutrašnji delovi ove pernice se otvaraju kao lepeza što je deci praktično kad ih na početku časa otvare na klupi. Neka deca više vole pernice na sprat, gde je svaki sprat odvojen posebnim zipom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *