Pravi znak da je vreme da se posete optičarske radnje, obavi pregled kod očnog lekara i odaberu naočare za vid ili kontaktna sočiva, jeste prilikom osećaja intenzivnijih simptoma oslabljenog vida. Prema podacima od pre nekoliko godina, više od 40 miliona ljudi širom sveta nosi dioptrijske naočare, ali je taj broj kontinuirano u porastu. 

Ne samo da se radi o naslednim karakteristikama kada deca često imaju sklonost ka oslabljenom vidu, ukoliko imaju i roditelji, već i o životnim trendovima koji podrazumevaju boravak ispred ekrana računara, telefona i televizije. Mnogo časova provodi se ispred računara na radnom mestu, ali i kod kuće, pa je slabljenje vida sve češća pojava i u ranoj 20. godini, u odnosu na nekadašnji prosek od 40. godina starosti.

Obratiti pažnju na adekvatnu varijantu stakala

Naočare za vid nose se upravo zbog stakala koja imaju potrebnu dioptriju, određenu pojedinačno za oba oka. Stakla mogu da budu izrađena od plastike, ili pravog stakla, kao i da imaju nekoliko slojeva zaštite, cilindre, nekoliko dioptrija, odnosno multifokala i različite oblike. 

U zavisnosti od toga šta je potrebno oku i vidnom polju, biraju se odgovarajući modeli iz optičarske radnje. Na osnovu obavljenog pregleda oftalmologa, koji se realizuje u prostoru velikog broja radnji određenim danima, zaključuje se koja je dioptrija potrebna i da li postoji problem sa vidom na blizinu ili daljinu. Tek onda, razmatra se adekvatan okvir naočara. 

Izbor rama značajan je za udobnost nošenja i zadovoljstvo

Okviri se takođe biraju prilikom izbora stakala u ambijentu optičarske radnje, i mogu biti vrlo raznoliki. Prvenstveno, bitno je proceniti širinu lica, kako bi se odabrao model naočara identične dimenzije, kao i isprobati željene ramove sa aspekta udobnosti i komfora. Bilo da se nose u određenim prilikama ili svakodnevno, bitno je da naočare za vid imaju udoban ram, laka stakla i budu ukupno komforna za nošenje, bez stvaranja osećaja tereta i težine. 

Oblik rama treba da odgovara razmaku između zenica i položaju nosa, kao i da naočare imaju određeno odstojanje u odnosu na obraze. U bogatom asortimanu optičarske radnje mogu se pronaći univerzalni, kao i ramovi namenjeni specijalno ženama ili muškarcima.

Spoj lepog i korisnog – udobnost i trendovi

Najsavremenije optičarske radnje tačno znaju šta kupci žele, posebno kada imaju potrebu nošenja dioptrijskih naočara, a to je da spoje lepo i korisno. Nije jednostavno odjednom početi sa nošenjem naočara za vid, posebno ukoliko se osobe teško navikavaju na promene. 

Zbog toga, kada isprobaju veliki broj inovativnih modela uz koje se prate trendovi, i dobija potpuno novi izgled lica. Ramovi su dostupni u širokoj paleti boja i dizajnova, kao i materijala izrade, stakla mogu imati neverovatne oblike, što ukupno kada se detaljno odabere, ispuniće korisnika neizmernim zadovoljstvom. Svakako, za osobe koje nisu sklone nošenju naočara, uvek su na raspolaganju adekvatna kontaktna sočiva, čak i u bojama.

Da bi se odabrale najbolje naočare za vid, preporuka je kupiti ih u ponudi renomirane radnje sa optikom, koja pruža širok spektar usluga i asortiman artikala na jednom mestu. Veliki broj ramova, stakala klasičnog tipa ili sa kvalitetnim zaštitama, obezbeđuje se po sjajnim cenama, i uz veliki broj pogodnosti i ušteda, što kupce posebno raduje, pa se uvek rado vraćaju na proverenu adresu optičarske radnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *