Vozite isti automobil dugi niz godina i zaključujete da je vreme da kupite drugi, ali ponuda je velika i ne možete da se odlučite za model, posebno što o automobilima ne znate ništa osim da ih napunite gorivom i vozite. Šta uraditi? Kako se snaći? Pomoć pri odluci o kupovini možete pronaći na nekoliko načina.

Razmislite o vašim potrebama

Shodno svojim obavezama i poslu kojim se bavite treba birati odgovarajući automobil. Ukoliko živite u gradu i po njemu se najviše vozite trebalo bi da odaberete neki manji tip automobila koga je najlakše parkirati. Ukoliko žvite u selu ili se bavite nekim zanatskim poslom, onda bi bolje rešenje bio i veći automobil sa većim prtljažnikom. Potrebe su različite i njih bi trebalo uzeti u obzir prilikom odabira modela.

Finansijaska mogućnost

Vrlo bitna stavka je i novac kojim raspolažete. Bilo da vam je na raspolaganju keš, kredit ili ste se odlučili za lizing, izbor modela treba prilagoditi prema iznosu finansija.

izbor auta

Polovan ili nov

Dilema je mnogo. Kod ovog pitanja je najbolje konsultovati nekoga ko se dobro razume u automobile. Ne mora uvek novo biti dobro i polovno biti loše. Nije retkost da novi modeli budu serijski urađeni sa određenim greškama, a takođe može se naći i vrlo lepo očuvan i održavan polovan automobil. Dobar poznavalac automobila u koga imate poverenja će vam pomoći da pravilno odaberete. Napraviće izbor na osnovu vaših potreba, želja i mogućnosti.

Gde kupiti automobil

Ukoliko je vaš izbor nov automobil, potražićete ga u salonima i auto kućama koje se bave prodajom ovakvih modela. Naravno, nije potrebno da ih sve obiđete, jer značajne i potrebne informacije možete naći na njihovim sajtovima. Kad suzite izbor, posetite one koji su vam zanimljivi i uživo razgledajte modele. Njih je svakako manje u odnosu na prodavce koji se bave uvozom i prodajom polovnih automobila.

Polovan auto možete kupiti na auto placevima, auto pijacama, pronaći u novinskim, ali i internet oglasima. Ponuda je mnogo veća i raznovrsnija, te je u startu potrebno napraviti selekciju. Na intetnetu je to lako uraditi na osnovu filtera. Unesete podatke o automobilu koji želite i odmah dobijete prikaz onoga što se nudi na osnovu zadatih parametara. Kad ste videli šta i gde ima, ne budite lenji i idite da pogledate modele od kojih bi jedan mogao biti vaš.

Povedite nekoga ko će vam dati iskreno mišljenje, kao i stručno lice koje će doneti profesionalni sud kako biste doneli najbolju odluku.

O čemu je još potrebno voditi računa

Neke od stavki koje je potrebno razmotriti pri kupovini automobila su i potrošnja goriva, visina registracije, troškovi održavanja, nabavka i cena auto delova. Sve ovo trebalo bi uzeti u obzir, jer se trošak oko automobila ne završava njegovom cenom pri kupovini. Trebalo bi birati model koji nije skup za održavanje, kao i onaj za koga je lako obezbediti rezervne auto delove.

Odluka je doneta

Bilo da ste se odlučili za nov ili polovan automobil, podjednako treba da brinete o svakom kako biste dobili najbolje. Briga o tehničkoj ispravnosti je ulaganje u vašu bezbednost  i bezbednost onih koje vozite. Redovno servisirajte i kontolišite svog ljubimca kako bi uvek bio siguran u saobraćaju i da biste sveli mogućnost neprijatnih iznenađenja na minimum.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *