Piše: Dušica Randjelović, 066/9492-966, sertifikovani maser-terapeut i vlasnica Studia „DR“ za eliminaciju celulita

Ne postoji žena koja se u nekom periodu nije susrela sa celulitom, medjutim treba shvatiti da je borba protiv ženskog neprijatelja br.1  je borba na više frontova i da zahteva promenu dosadašnjeg načina života. Uzročnik nikad nije samo jedan, uvek je kombinacija više faktora kao što su nedovoljno kretanje, loša ishrana, brz način života. Zato nije dovoljno samo promeniti ishranu, već morate da ubacite i kretanje i masaže.

Sem estetskog, celulit predstavlja i zdravstveni problem. Što je celulit dugotrajniji i izraženiji to su veće degenerativno-upalne promene pa je potrebno više vremena da bi se uklonio. U kasnijim fazama celulit je jako bolan na dodir a u poodmakloj fazi boli spontano pa ga je neophodno lečiti.

Ali da krenemo redom: prvo što bih Vam skrenula pažnju i preporučila je da su prirodni načini uvek bolji i sigurniji jer ne sadrže razne neproverene hemikalije.
Voda kao osnova (nju inače ne bih navodila ali ogroman broj Vas je ne pije ili pije zanemarljive količine vode) . Čovek ne može bez vode i kada se unosi u dovoljnoj količini čisti i hidrira organizam. Ako pijete dovoljne količine vode sagorevaćete više kalorija- sve hemijske reakcije u Vašem telu zavise od vode pa Vi sad razmislite da li želite da lišite telo mogućnosti da brže radi… U trenutku kada osetite žedj- organizam je već izgubio preko 1% ukupne količine vode koju sadrži.  Ne zavaravajte se da su sokovi, kafe i razna druga pića isto kao i da ste popili vodu- NEMA zamene za vodu, zato stvorite naviku da uvek sa sobom nosite flašicu vode!
Razne kreme i losioni: gotovo je nemoguće rešiti se celulita uz mazanje krema. One mogu da Vam služe kao dodatno sredstvo i ono što ćete dobiti mackajući se je zagladjenija koža, mekša na dodir. Koliko god Vam proizvodjači kozmetike obećavali vrhunske rezultate reč je o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg efekta. I ovde važi pravilo o prirodnim proizvodima kao što je gel na bazi bršljena ili ruzmarina, eventualno u kombinaciji sa kofeinom.
Zeleni čaj: nema zdravije stvari koje možete da uradite za Vaš organizam od toga da stvorite naviku da redovno pijete zeleni čaj. On je snažan antioksidant, ubrzava metabolizam i eliminaciju toksina što je tačno sve ono što nam treba da bi se rešile celulita. U Kini je u upotrebi više od 5000 god. a poznata je i stara kineska poslovica: „bolje 3 dana bez hrane nego 1 bez čaja“. Koristi se i kod infekcija i prehlada smanjujući oštećenja ćelija pod dejstvom virusa. Antioksidansi u zelenom čaju su nekoliko desetina puta jači od vitamina C i E. Putin je više puta u svojim intervjuima spominjao zeleni čaj kao redovnu rutinu za održavanje vitkosti i mladalačkog izgleda, a ko smo mi da to dovodimo u pitanje? Neke alternative čajeva bi bile: koren maslačka, krušina, čaj od peteljki trešanja mada nijedan od njih nema tako sveobuhvatno dejstvo kao zeleni.
Treba izbaciti preradjenu hranu iz upotrebe, gazirano, slatkiše, grickalice. To bi trebale da uradite i zbog zdravlja Vašeg organizma a posledično će brže ukloniti i celulit. Da biste izbacili štetne materije- povećajte unos namirnica bogatih vitaminom C i kalijumom (recimo: limun, kivi, banane, grašak, orasi..)
Masaže: ručna anticelulit masaža koja je neprikosnovena u borbi protiv ove napasti. Ono što je vrlo bitno istaći da NE SME da Vam ostavlja modrice, uprkos uvreženom mišljenju koje vlada kod većine žena. I početi sa njima na vreme- na vreme nije 10 dana pred more. Na vreme je minimum mesec i po jer je eliminacija celulita proces koji ima svoje faze i ne postoji prečica kojom se može doći od tačke A na tačku B.
Prema tome, drage moje dame- regulisana ishrana, masaža, čaj, voda i trening i ubrzo ćete moći da kažete da više nemate celulit ne samo u letnjem periodu pred odmor već tokom cele godine!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *