Spadate u grupu koja još uvek ima klasičan TV, ali razmišljate o kupovini novog, pametnog TV? Ili se stari TV pokvario i rečeno vam je da se ne isplati da ga nosite u TV servis? Ukoliko imate na umu da kupite Smart TV, a niste sigurni kako da odaberete odgovarajući model, ovo je pravi tekst za vas.

Šta je Smart TV?

Smart televizori predstavljaju televizore nove generecije pomoću kojeg se možete povezati na Internet. Samim tim, preko ovih televizora možete da odete na društvene mreže i sve online sadržaje kao i preko telefona ili računara. Potrebna vam je samo Internet konekcija i daljinski upravljač. Pored toga, vaš uređaj možete povezati sa računarom i telefonom i gledati sadržaj na velikom ekranu. Ukoliko volite da gledate filmove, ali vas zamara mali ekran računara ili tableta, onda će vam se sigurno svideti Smart TV.

TV servis Smart televizora

Jedno od glavnih pitanja prilikom kupovine uređaja kod nas je svakako da li se ovi pametni televizori brzo kvare? I koliko košta prosečan TV servis? Naime, prosečan građanin naše zemlje nije u situaciji da na nekoliko godina menja TV i zato je važno znati da li i koliko često se kvare ovi televizori. Međutim, ne postoji jednostavan odgovor. Ono što svakako ima uticaj na dugovečnost TV su model i marka. Naime, postoje proizvođači koji već decenijama razvijaju svoju TV tehnologiju i veoma su dobri u tome. Sa druge strane poslednjih godina se na tržištu pojavljuju proizvođači manje poznatih imena. Na vama je da se odlučite za proizvođača, mada je praksa pokazala da su kupci zadovoljniji kupovinom onih televizora koji imaju dužu garanciju. Naime, ukoliko se desi nešto TV-u za vreme trajanja garancije, a da nije fizičko oštećenje, TV servis će biti potpuno besplatan. Međutim, u slučaju da vi na neki način pokvarite TV, ili vam je istekla garancija onda je najbolje da ga odnesete u ovlašćeni TV servis. Jedan od najboljih i sa najpovoljnijim cenama jeste servis Desago. Koje sve usluge oni nude možete pogledati na njihovom sajtu www.desago.com.

Iako gotovo svi Smart televizori rade na isti ili sličan način, mogu se razlikovati tehnologija i delovi u zavisnosti od proizvođača. I zbog toga je najbolje da TV odnesete u ovlašćeni TV servis gde će znati da utvrde gde je nastao problem. A u slučaju da je potrebno zameniti neki deo, u ovlašćenom servisu ga mogu zameniti novim originalnim delom.

Mogućnosti Smart televizora

Mogućnosti Smart televizora se razlikuju od modela do modela, ali i od proizvođača. Međutim, svi ovi televizori nude slične aplikacije. Uglavnom besplatne aplikacije ćete imati već instalirane, dok one koje se plaćaju možete sami instalirati. Neke od zanimljivih aplikacija omogućavaju npr. zumiranje dela slike bez pogoršanja rezolucije, ili podelu ekrana na dva dela, zatim slušanje muzike bez uključivanja samog uređaja, itd. Sve u svemu, mogućnosti su brojne, a na vama je da istražite i odaberete one aplikacije koje će vama biti od koristi.

Dakle, Smart TV u velikoj meri podseća na računar i pomoću njega možete raditi mnoge stvari kao na računaru. Ukoliko želite da se vaša kupovina isplati i da zaista vidite bitnu razliku u odnosu na starije modele televizora, predlažemo vam da uzmete malo skuplje modele. Ne zato što je to stvar prestiža, već zato što ovi modeli imaju mogućnost dopunjavanja i zamene operativnog sistema. Kao i u slučaju računara, i tehnologija Smart televizora se stalno unapređuje. A da biste iskoristili sav potencijal ovog uređaja potrebno je da se povremeno odnese u TV servis kako biste update-ovali operativni sistem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *