Ukoliko Vam fali ideja za pokretanje nekog posla, a talentovani ste u spremanju hrane ili u nečemu što je blisko tome, kao što su ugostiteljske delatnosti – mogli biste da razmislite o pokretnju ketering biznisa, za početak manjeg, koji bi bio apsolutno u Vašoj režiji.

U današnje vreme otvoranje restorana nosi dosa rizika sa sobom, lokacija je mnogo bitna, ulaganja su ogromna. Međutim, ako ste se odlučili za ketering – izaći ćete mnogo jeftinije, a biznis može veoma brzo da Vam procveta.

Budite kreativni

Dobro poznata činjenica je da većina firmi i kompanija, da li državnih ili privatnih, barem jednom na godišnjem nivou održava određeno okupljanje, slavlje ili neki vid takve manifestacije gde su pozvani svi zaposleni.

ketering-biznis-compressed

Tim firmama su potrebni baš ljudi kao što ste Vi kada ste pokrenuli ketering biznis. Na Vama je da napravite i spremite hranu, da dostavite i da poslužite gostima. To je posao koji se može obavljati i sa nekoliko ljudi. Ukoliko klijent nije specifično tražio neku određenu hranu – na Vama je da osmislite, da budete kreativni i da ih iznenadite. Spremite im nešto što ne bi jeli svaki dan, a ujedno i nešto po čemu će Vas zapamtiti i ponovo pozvati na sledeće slavlje.

Neka se jelo sastoji iz više obroka, od predjela, glavnog jela i dezerta. Posebno ovaj poslednji, slatki deo, možete da iskombinujete da bude i estetski lep, a na taj način ćete ostaviti još bolji i snažniji utisak na one kojima ste pripremili. Takođe, vodite računa i o tome da nisu svi kojima pravite hranu mesojedi, pa u svaki obrok, bar malo, ubacite i nešto što može da zadovolji i vegetarijance, pa i vegane. Recepti nisu teški, a znaju da budu mnogo ukusni i lepi.

Razvijanje keteringa

U početku, kao što je rečeno – bićete primorani da sami, odnosno, eventualno sa još nekoliko ljudi obavljate čitav posao. Ali, stanimo i razmislimo na trenutak. Zar nije bolje raditi na početku više, nešto što je sigurno, gde će biti posla, jer je hrana uvek potrebna i ručkovi i večere će se uvek organizovati, nego raditi nešto što nikako nije sigurno, a ni plata nije prevelika.

Uložite u početku, a postepeno će Vaš ketering biznis da se razvija. Sa početnih nekoliko radnika ubrzo ćete moći da dogurate i do više desetina. Sve to, naravno, zavisi od mnogo faktora. Morate da pazite za koja slavlja želite da se spremate, i da li prihvatate svaku organizaciju. Nije isto kada spremate ketering za svadbu, kao i kada spremate ketering za okupljanje radnika neke osnovne škole. Mnogo je veći i komplikovaniji posao spremiti se za jednu svadbu.

Treba imati dosta hrabrosti i uhvatiti se u koštac sa time, ali ako zaista to želite i ako smatrate da možete – samo napred. Dobrim poslom ćete sebi izgraditi dobru reputaciju, a na taj način ćete ubrzo steći još nekoliko dodatnih klijenata, koji će Vas onda ponovo zvati da im odradite ketering. Idite na to da Vam hrana bude kvalitetna i raznovrsa, a ono što je isto veoma značajno i što se ceni je – ljubaznost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *