Inspiracija prirodom nikada neće biti aktuelnija nego sledeće sezone, te se potrudite da izaberete boje za krečenje u nekoj od sledećih nijansi, kako biste u samo nekoliko poteza (četkom) dobili novi, trendi enterijer.

Zeleni valeri za odmorne oči

Ne kaže se bezveze da zelenilo planina, šuma i pašnjaka odmara umorne oči, pa zašto ne biste uneli sve nijanse zelene boje za krečenje u svoj dom?

Valeri će se naredne sezone kretati u nekoliko izdanja: mint zelene nijanse, od svetlije do tamnije, osnovni zeleni tonovi, poput planina u leto, i tamne, dramatične nijanse u jesenjem izdanju.

Svi navedeni valeri zelene boje za krečenje mogu se koristiti na nekoliko načina. Jedan od njih je da svaki zid bude u drugoj nijansi, a drugi, i očekivano popularniji, biće zidovi rađeni ombre tehnikom, koji će u slučaju mint tonova zelene boje za krečenje varirati do bele, a jesenjih – do braon boje.

Trebalo bi imati na umu i da će ove boje za krečenje biti sasvim dovoljne za akcentovanje prostora, te se ne morate previše truditi oko ostalih detalja. Naprotiv, ostatak ambijenta trebalo bi da bude što svedeniji i neutralniji.

boje-za-krecenje

Boje za krečenje u plažnom izdanju

Plaža i more su, kao inspiracija morskog stila, već dugo korišćeni u enterijeru, a sada se pojavljuju i kao ideje za boje za krečenje. Valer koji će ovde biti dominantan nijansirano će se kretati od bele, preko boje peska, do tamnije i svetlije nijanse plave – poput obale, morske pene i mora koje se presijava.

Takozvane „morske“ boje za krečenje trebalo bi koristiti po principu jedne u svakoj prostoriji, a na taj način će se celokupni enterijer veoma dobro povezati u jednu sjajnu priču.

Jasne i vesele nijanse cveća

Ako tragate za pravim osveženjem, onda će boje za krečenje u pastelnim narandžastim i ružičastim nijansama za Vas biti pun pogodak.

Odlične za kombinovanje podjednako sa belim, crnim i nameštajem u svetlijoj i tamnijoj nijansi drveta, boje za krečenje inspirisane cvećem biće odlične kako za minimalističke, tako i moderne, ali i retro stilove, te su ovi tonovi zaista sjajno rešenje ako Vam je cilj osveženje celokupnog enterijera isključivo krečenjem, bez kupovine novih elemenata.

Snežni tonovi bele, plave i sive boje za krečenje

Bledi tonovi sive i plave boje za krečenje stigli su sa skandinavskim stilom, a onda se prelili i u sve ostale dekoraterske trendove. Razlog tome veoma je jednostavan: ovi hladni tonovi savršeno se uklapaju sa baš svim elementima ambijenta, te i oni predstavljaju savršeno rešenje za promenu izgleda svake prostorije bez daljih troškova.

Koju god prostoriju odlučite da sredite, trebalo bi da birate sivkaste bele nijanse, koje će pratiti blede nijanse sive boje za krečenje. Kada je u pitanju plava, ona će naredne sezone biti korišćena u dve nijanse: tamnijoj ili boji „ponoćnog snega“, odnosno nijansi koju sneg dobija noću, i svetlijoj boji „planinski vrhovi“, odnosno nijansi plavičastog leda.

Čiste i jasne boje za krečenje ovog tipa podjednako će se dobro uklopiti i u slabije i u bolje osvetljene prostore, te su jedna od najboljih kombinacija za efektnu i brzu promenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *