Francuska, Španija, Češka, Italija – da, to jesu zemlje koje mi sa ovih prostora rado posećujemo, u kojima se ima šta videti i koje imaju svoje čari. Ipak, koliko god mi videli novih stvari u nekim evropskim zemljama, ipak nam je to sve donekle blisko i poznato.

Nikako nam nije cilj da ovde govorimo loše o onome što evropske zemlje pružaju, lepotu i duh njihovih gradova, arhitekturu i ljude. Samo želimo da ukažemo koliko se stvari razlikuju kada samo malo istupimo iz Evrope i podelimo našu fascinaciju posetom drugom kontinentu. Tada se i naši vidici otvaraju na sasvim drugi način, tada vidimo nešto što zaista nismo ni mogli da zamislimo. Ovakve destinacije su posebno zanimljive za obilazak kada je kod nas zima, a tamo možete uživati na plaži, recimo za Novu godinu 2019. Jedna od takvih zemalja je i Meksiko i to zbog sledećeih stvari:

Meksiko Siti – nekada najveći, sada jedan od najbogatijih

Ukoliko putujete u Meksiko, naravno da treba da posetite i glavni grad Meksiko Siti. Interesantno je da je Meksiko Siti nekada bio najveći grad na svetu, tačnije imao je tu titulu. Danas to više nije, ali to ni na koji način ne umanjuje značaj Meksiko Sitija. On ne samo da je glavni grad, već je i centar kulture meksikčke države, a naravno da je i politički i privredni centar. Šire područje Meksiko Sitija obuhavata čak 20 miliona ljudi, u samo jednom gradu, da li možete to da zamislite? Pored toga što je jedan od najvećih gradova na svetu, Meksiko Siti je i jedan od najbogatijih gradova na svetu, nalazi se na zavidnoj osmoj poziciji.

Istorija Meksika

Istorija Meksika je zaista nešto što će vas oduševiti. Istorija glavnog grada, tačnije Meksiko Sitija je stara više od 10.000 godina. Još bi naravno bolje bilo da imate vodiča, koji će vam sve to predstaviti na pravi način. Istorija je ono što čini jedan grad, jednu državu, pored kulture i naravno atraktivnih sadržaja, koji pripadaju sadašnjem veku. Ipak, ono što čini svaku državu posebnom jeste upravo njena istorija. Vi hodate ulicama, kojima su vekovima pre vas hodali mnogi značajni ljudi, vi posećujete znamenitosti u kojima su se odvijali možda neki od najvažnijih razgovora i pravili planovi. Zaista je neverovatno kada u nekom gradu možete da osetite duh te neverovatne istorije.

Kontinentalna klima

Da, Meksiko jeste zemlja u kojoj su vrućine i te kako osetne, ali naravno da to nije tako u svim delovima. Naime, postoje i oni predeli zemlje gde je klima savršena. Može se reći da je ta klima karakteristična za centralni deo zemlje, pa može da se poistoveti i sa našim temperaturama, zato što je zimi hladno, dok je tokom leta izuzetno toplo. Ukoliko ste ljubitelj tropske klime, onda vam savetujemo jugoistok zemlje. Naravno da nestvarne plaže možete da posetite i u toku jeseni i u toku zime, tada ćete imati jedan sasvim drugačiji doživljaj, a svaki mesec u Meksiku nosi nešto specijalno sa sobom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *