Sve popularnija mezoterapija koristi se, širom sveta, više od pola veka pri terapiji bola, sportskih povreda, reumatizma i degenerativnih promena. Poslednje decenije je njena popularnost porasla najviše zbog široke primene u estetskoj medicini.

Ova neinvanzivna metoda je veoma efikasna kod velikog broja estetskih problema i može lako da se kombinuje sa drugim metodama. Osvojila je poverenje velikog broja žena jer im je omogućila da se na lagan način reše i najtežih oblika celulita.

Mogućnosti mezoterapije

Mezoterapija je medicinski postupak  mikroinjektiranja aktivnih supstanci u srednji sloj kože (mezoderm). Ovom tehnikom se iniciraju manje doze koktela koji su načinjeni od prirodnih ekstrakata, vitamina, minerala, aminokiselina, hijalurona i faktora rasta. Radi se o izuzetno efikasnoj metodi rešavanja velikog broja estetskih problema kao što su: uklanjanje bora na licu, stimulacija rasta kose, smanjenje seboreje, zatezanja kože i povećanja njene elastičnosti. Ukoliko ste rešili da se definitivno izborite sa masnim naslagama i upornim celulitom, upravo mezoterapija je idealan način. Ono što je posebno bitno je da mezoterapija blagotvorno utiče na ceo organizam, a pri tome ne zahteva hospitalizaciju i velike troškove.

Šta je celulit?

Ružna pojava tzv. narandžine kore ili celulita je zapravo hipertrofija masnih ćelija, koja nastaje sa usporenom venskom i limfnom cirkulacijom. To dovodi do zadržavanja tečnosti u međućelijskom prostoru i formiranju reljefa koji je vidljiv kroz kožu. Celulit je prisutan kod 90% ženske populacije, u različitoj meri i u različitom stepenu. Nastaje već nakon puberteta zbog delovanja estrogena i najčešće je vidljiv na butinama, bokovima i zadnjici. Celulit je prisutan i kod veoma mršavih žena, kao i kod onih sa viškom kilograma. 

Kako izgleda tretman uklanjanja celulita?

Pre terapije lekar će zahtevati da se urade analize krvne slike i opšteg stanja ogranizma kako bi terapija bila potpuno bezbedna. Ukoliko pijete neke lekove potrebno je o tome obavestiti lekara. Potrebno je da lekar ima potpunu sliku o pacijentu jer se terapijski koktel kreira za svakog pacijenta ponaosob. Na izbor supstanci u koktelu utiču pol, godine, telesna težina i stanje regije kojoj je tretman namenjen. Koriste se supstance koje koje imaju značajnu ulogu u topljenju masnoća, pojačavanju cirkulacije, drenaži i često imaju diuretičko dejstvo.

mezoterapija

Tretmani su udobni za pacijente i mogu da se rade tokom cele godine, bez obzira na sunčanje. Nakon tretmana moguća je pojava crvenila, blagog otoka i malih modrica na mestu uboda koje se povlače za tri-četri dana.

Mezoterapija ne može da se primenjuje kod osoba koje su u drugom stanju, doje, imaju dijabetes ili neko autoimuno oboljenje.

Mezoterapija traje od deset minuta do pola sata i izvodi se ambulantno. Posle tretmana možete odmah da se vratite uobičajenim aktivnostima jer nema perioda oporavka.

Rezultati

Odmah nakon tretmana koža izgleda osveženo, a prvi rezultati uklanjanja celulita su vidljivi nakon dva-tri tretmana. Željeni rezultati se postižu na dva načina, terapijskim dejstvom koktela i stimulacijom kože mikro ubodima. Dejstvo koktela može da bude u nekim slučajevima višestruko, uklanjanje masnih naslaga, celulita i poboljšanje tonusa kože. Kokteli imaju osobinu da onemogućavaju dalje deponovanje masti na tretiranim mestima, kao i da podstiču njihovo oslobađanje.

Mezoterapiju mogu da praktikuju isključivo lekari specijalisti, koji su posebno obučeni za njenu primenu. Tim specijalista Atlas Estetike je sastavljen od vrhunskih stručnjaka u oblasti estetske medicine, koji prate svetske trendove. Ukoliko imate pitanja u vezi mezoterapije i komplementarnih metoda preporučujemo vam da zakažete konsultacije na telefon:  +381 11 785 88 88.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *