nogice za namestaj Jedan od najvažnijih delova okova  svakako su nogice za nameštaj, koje se mogu nalaziti na delovima namestaja kao što su kreveti, fotelje, komode, stolovi, kuhinjski elementi.

Veoma važan dekorativni element nameštaja koji sem praktične pomoćne funkcije može u velikoj meri da utiče na estetski doživlljaj vašeg prostora. Ukoliko imate potrebu za preuredjivanjem vašeg poslovnog ili stambenog prostora, ili ukoliko tek opremate novi prostor, posebnu pažnju treba da poklonite odabiru detalja koji itkako doprinose celokupnom utisku. 

Nogice za nameštaj kao jedan od najbitnijih estetskih elemenata prilikom uredjenja enterijera

Neki od osnovnih kriterijuma kojima  se morate rukovoditi prlikom opremanja svog enterijera i odabira nogica za nameštaj su: materijal od koga je napravljen vaš nameštaj, boja vašeg nameštaja, namena vaseg prostora, kakav estetski efekat želite da dobijete… Nogice za nameštaj nalaze se na krevetima, foteljama, komodama, stočićima…Značaj ovog naizgled sitnog, i neko bi možda pomislio nevažnog detalja je višestruk. Naime komadi namestaja koji su uslovno rečeno „podignuti“ na nogice, mogu biti praktičniji od onih koji se oslanjaju direktno na podne površine. Ovakvim komadima nameštaja lakše je prići, lakše je održavati higijenu prostora koji se nalazi iskod namečtaja koji se oslanja na nogice za nameštaj, jer na taj način možete lako očistiti čak i one ćoškove koji su vam inače teško dostupni.

Vrste nogica za nameštaj koje su dostupne na tržištu

Kvalitet nogica za nameštaj je njihova najvažnija karakteristika. Svakako jedan od najkvalitetnijih i najboljih materijala od koga mogu biti napravljene jeste drvo. Najčešće primenjivane vrste drveta su bukva, jasen i hrast. Hrastovo drvo kao materijal je najotpornije, ali mu je i cena nešto viša, dok je bukovo drvo nešto jeftinije, ali i manje otporno na vlagu.  Jasenovo drvo je takodje posebno atraktivno kada je u pitanju proizvodnja modernijih nogica za stolove, stolice.., zbog svoje prirodno svetle boje i znaste teksture. Sem različitih vrsta drveta, razlikuju se i vrste proizvodnje, stilovi, oblici i veličine nogica za nameštaj. Ono što je takodje karakteristika drveta kao materijala, jeste što se ono može rezbariti što će mu dati poseban estetski efekat. Na taj način stari komadi nameštaja kao što je su stari sto i stolice, stari toaletni stočić, mogu izgledati kao novi ukoliko ih stavitete na nove nogice za nameštaj. Sem drvenih postoji i širok astortiman nogica za nameštaj koje mogu biti aluminijumske, metalne, plastične, i nešto redje od kovanog gvoždja. Ukoliko vam je dosadio izgled prostora u kome živite ili radite, i želeli biste da ga na neki  način oplemenite, novim nogicama za nameštaj možete u potpunosti promeniti njegov izgled, a da pri tom ne menjate cele komade nameštaja. U svim bolje snabdevenim salonima nameštaja kao i u radnjama tipa „uradi sam“, na raspolaganju vam je velika ponuda različitih nogica za nameštaj, a takodje se uvek možete konsultovati sa iskusnim prodavcem koji će vam pomoći pri odbiru. 

Cena nogica za nameštaj 

Na konačnu cenu proizvoda podjednako uticu materijal kao i brend. Cene se kreću u rasponu od nekoliko stotina do nekoliko hiljada dinara, a takodje postoje i ekskluzivni modeli renomiranih proizvodjaca nameštaja iz limitiranih serija čije cene mogu biti izuzetno visoke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *