Dan koji uvek ostaje u sećanju u svakoj ženi sigurno, a i muškarcu jeste dan kada stupaju u bračnu zajednicu. Iz tog razloga se svi trude da tog dana izgledaju lepo, ali još bitnije da se lepo osećaju. Naravno da je tog dana sve podređeno mladencima. 

Ipak, ne tako retko se dogodi da se mladenci i umore od priprema za venčanje. Šta će obući mlada, šta mladoženja, gde će biti organizovan svečani ručak, gde će se venčati, koga će pozvati i još mnogo sitnica, koje i te kako utiču na celokupni ugođaj. Ali, ako sloga postoji i ako se oboje potrude da se lepo organizuju i dogovore, nema razloga da bude bilo kakvog stresa. 

ogrlica-za-mladuČinjenica je da su pripadnice nežnih pola mnogo zahtevnije po pitanju izbora venčanice, nego što su to muškarci po pitanju izbora odela koje će nositi za venčanje. Sa njima je vrlo jednostavno, jer tačno znaju šta im se dopada i koju boju odela žele. Jedino gde može da dođe do određenih poteškoća jeste izbor kravate, ako uopšte budu odlučili da je nose. 

Pažljivo birajte venčanicu 

Prva i osnovna preporuka svakoj mladoj devojci ili ženi prilikom izbora venčanice jeste da ne žuri i da se ne zaleće. Sve i da je venčanje vrlo brzo zakazano, nema razloga za žurbu. U principu je najbitnije da se njoj ne samo venčanica dopadne, nego i da bude udobna. 

Na svu sreću, postoje mnogi saloni, koji nude neverovatne venčanice. A nakon toga sledi izbor nakita. 

Tu je ipak potrebno biti naročito pažljiv, zato što loše odabran nakit može i te kako da utiče na celokupan izgled mlade tog dana. 

Da li će ona izabrati da nosi samo minđuše ili će se ipak odlučiti samo za ogrlicu, a da minđuše budu diskretne, zavisi u velikoj meri od izbora same venčanice. 

Pažljivo uklopite nakit uz odabranu venčanicu 

Imajte na umu da nakit treba celokupan izgled da upotpuni tog dana, ali i inače. Zato postoji nepisano pravilo da ako je dekolte venčanice bogat, minđuše bi trebalo da budu diskretne, a u tom slučaju ogrlica otpada. 

Nasuprot tome, ako je venčanica otvorenija, mlada može izabrati bogato ukrašenu ogrlicu ili se odlučiti za neku diskretniju, ali za upadljive minđuše. 

Sve to su nepisana pravila, što ne znači da ih ne treba prekršiti, ako neko smatra potrebnim. Ipak, dizajneri i uopšteno ljudi koji se bave modom su saglasni da je najbolje naglasak staviti ili na dekolte ili na nakit. 

Trebalo bi takođe voditi računa i o boji nakita. Naime, ako birate venčanicu bele boje, najbolje je da i ogrlica i minđuše, ali i narukvica ako se za nju odlučite, budu u nekim srebrnim nijansama. Naravno da postoje mlade devojke i žene, koje radije biraju zlatne komade nakita, ali svakako njih treba dobro uklopiti. A isto tako ako vaša venčanica bude bila šampanj boje, preporuka je da nakit bude sa njom uklopljen po boji. 

Odstupanja su naravno dozvoljena, ali samo ako dama to zna da nosi na najbolji mogući način. 

Ne preterujte sa nakitom

Ne kažemo da se događa često, ali se ipak događa da mlade žene preteraju sa količinom nakita, koji žele da nose na dan venčanja. A onda sve to bude potpuno kontraproduktivno i ne izgleda baš lepo. 

U principu je preporučljivo na primer da ako vaša venčanica ima dug rukav, onda svakako izbegnete nošenje narukvica i bogatog prstenja. Sa druge strane, ako vam je kosa podignuta u punđu tog dana, dobro bi bilo da vaše minđuše budu uočljive. A ako se odlučite za frizuru koja podrazumeva spuštenu kosu, onda minđuše treba da budu diskretne. 

Svakako vodite računa o ovim detaljima i nemojte sumnjati da ćete izgledati fenomenalno na dan venčanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *