Iza svake nezaboravne svadbene žurke kriju se meseci i meseci istraživanja i razmatranja raznolikih muzičkih opcija, dekoracija, planiranja budžeta, korigovanja planova, ali i neizbežnog stresiranja.

Naredni saveti za organizaciju venčanja pomoći će vam da zaboravite na stres i potpuno se prepustite svojoj mašti. 

Napravite plan

Od odabira savršene lokacije, preko muzike, menija pa sve do rasporeda stolova, na samom početku biće najbolje da razmislite o svim aspektima proslave koje treba organizovati. Papir će vam u ovom slučaju nesumnjivo biti od velike pomoći, stoga se potrudite da zapišete sve informacije i aspekte koje smatrate važnim. Na taj način ćete na dohvat ruke imati sve ideje i zamisli i izbeći uvek neprijatno zaboravljanje bitnih detalja.

Razmislite o prepuštanju organizacije

Ukoliko smatrate da je celokupna organizacija venčanja isuviše stresan i zahtevan zadatak za vas, predlažemo da razmislite o angažmanu profesionanih organizatora proslava. U tom slučaju, potrudite se da na vreme iskažete svoje želje, kako bi ekipa profesionalaca imala dovoljno vremena da vaše venčanje iz snova pretoči u stvaran svet. Organizaciju venčanja takođe možete prepustiti i roditeljima, prijateljima ili drugim osobama od poverenja koje su spremne da prihvate ovaj izazov.

Spisak zvanica

Formiranje okvirnog spiska zvanica je prvi krupniji zadatak od koga zavise praktično svi ostali segmenti svadbe. Potrudite se da na papiru izdvojite prezimena najbližih porodica, počevši od prijatelja pa sve do kolega i drugih poznanika. Isto tako, nikako nemojte zaboraviti na sve porodice kod kojih ste u prethodnom periodu boravili na sličnim proslavama. Po formiranju liste gostiju, proces organizacije nastavite sa planiranjem budžeta.

Planiranje troškova

Bilo da ste se opredelili za samostalno organizovanje svadbenog dana ili ste taj zadatak pak prepustili profesonalcima, svakako biste morali da isplanirate okvirni budžet za venčanje. Prethodno kreirana lista najvažnijih elemenata svadbe će vam poslužiti u tom cilju, a na nju po želji i potrebi možete dodati još par neophodnih stavki. Izdvajanje sredstava za crkvu i opštinu, odevne kombinacije mladenaca, burme, muziku, fotografe, kao i najam prostora je nešto što se mora naći na spisku troškova. 

Ne dozvolite da vas budžet ograničava

Iako su glamurozne svadbe nešto čemu stremi većina mladih parova, vredi naglasiti da budžet nikada ne može biti presudni faktor pri organizaciji venčanja. Zapravo se neretko one skromnije svadbe ispostave znatno simpatičnijim i zabavnijim. Stoga, nikako ne dozvolite da vas budžet ograničava. Pustite mašti na volju i potpuno se prepustite osećaju uzbuđenja koji nosi svadbeni dan.

Izbor lokacije

Prilikom odabira lokacije za venčanje treba razmišljati o brojnim parametrima. Nekolicini parova je prevashodno važan sam izgled enterijera ili bašte sale, dok značajno veći broj budućih bračnih drugova na prvo mesto ipak stavljaju funkcionalnost i komfor. Odluku bi trebalo prilagoditi svojim zamislima, potrebama i brojem gostiju, te prostor rezervisati i do nekoliko meseci unapred. Za svadbe sa velikim brojem gostiju, preporučujemo velike sale za proslavu. Ukoliko pak planirate skromno venčanje u krugu najbližih, dvorište ili omanji ugostiteljski objekti će sasvim sigurno biti najbolje opcije za vas.

Raspored sedenja

Pravljenje rasporeda sedenja je takođe korak od velike važnosti. Podrazumeva se da bi goste koji provode puno vremena zajedno trebalo smestiti za istim stolom. Na pretraživaču postoji softver koji pravljenje rasporeda značajno olakšava, tako da preporučujemo da ga iskoristite.

Dekoracija

Koncept venčanja su definitivno najpopularnija, te vrlo moguće najbolja opcija, tako da preporučujemo da na internetu potražite nekoliko šablona. Na aplikaciji Pinterest ćete zasigurno pronaći inspiraciju za dekorisanje enterijera ili eksterijera izabrane lokacije.

Meni

Veliki broj ugostiteljskih objekata uz najam prostora nudi i mogućnost odabira menija. S tim u vezi, dobro ispitajte šta je sve uključeno u cenu te kakva je ponuda hrane i pića. Nastojte da odaberete meni sa raznovrsnim đakonijama, kao i najširi asortiman napitaka. Kada je reč o skromnijim žurkama, na raspolaganju ćete imati poručivanje keteringa, dostave, ali i samostalno pripremanje obroka. Slatki i slani stolovi su takođe popularan izbor, ali je finalna odluka svakako na vama.

Muzika 

Iako bi bilo nezahvalno proglasiti jedan aspekt venčanja najvažnijim, činjenica je da dobar odabir muzičara može direktno doprineti atmosferi, raspoloženju gostiju i ukupnom doživljaju svih prisutnih. Muzika jednostavno povezuje ljude i stvara nezaboravne uspomene, zbog čega bi definitivno trebalo dobro razmisliti o svim opcijama. Bendovi su dokazano najkvalitetnije rešenje, ali svakako razmotrite i angažman di-džejeva, simfonijskih, trubačkih ili drugih orkestara. Ukoliko vam je potrebna povoljna muzika za svadbu, ponudu muzičkih bendova možete pogledati na linku.

Angažujete renomirane snimatelje 

Dan venčanja će ostati urezan u vašem sećanju do kraja života. Međutim, kako bi i vaši mališani jednoga dana osetili makar delić atmosfere sa žurke ili kako biste se pak vi podsetili nekih detalja sa svadbe, bilo bi poželjno da angažujete renomirane fotografe i snimatelje. Oni će svojim objektivima zabeležiti sve važne trenutke, što će svim mladencima biti od neprocenjive vrednosti. Snimke i fotografije obavezno pošaljite svim zvanicama. Nadamo se da će vam naši saveti pomoći i olakšati celokupan proces organizacije proslave. Srećno, mladenci!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *