Ima li ičeg lepšeg nego ugledati osmeh na licu vama drage osobe, onog momenta kada joj uručujete cveće?

Koliko god žene vizuelno delovale jake i koliko god izgledale kao da im pomoć nije potrebna, njima je potrebna pažnja osoba suprotnog pola, bilo da je u pitanju njihov otac, brat, verenik, suprug ili sin. Dragi naši muškarci, ne zaboravite da svojim majkama, devojkama, suprugama, ćerkama pokažete koliko vam je stalo. Jer njima svaki vaš, čak i mali trud, veoma znači.

poklon-cvece-rasadnikMožda je danas  za vas poseban datum. S obzirom na to da su cvetni aranžmani oduvek bili jedan od nezaobilaznih načina da lepšem polu izrazite ljubav sitnim znacima pažnje, nisu li cvećare jedno od omiljenih mesta svih žena? Možda je danas nekoj od njih rođendan, slava, venčanje ili godišnjica? Šta god bilo, cveni aranžman bi, bez svake sumnje,  obradovali svaku damu koje god životne dobi i u kojoj god životnoj prilici… Zbog toga je možda pravi trenutak da posetite neku cvećaru ili jednostavno pronađete neku od cvećara online i nabavite poklon za svoju damu.

Put cveća – od rasadnika do cvećare

Ali pre svega hajde da se osvrnemo oko sebe i da pogledamo koji je put cveća do cvećare i kupovine. Veći deo cveća koje danas možemo kupiti poteklo je iz rasadnika. Za neke je uzgajanje cveća hobi, a za neke i unosna zarada. Gajenje cveća zahteva jako puno strpljenja, rada i energije, kao u ostalom i u većini drugih grana poljoprivrede.

Ljudi koji se ovim poslom bave kažu da se u ovom poslu može uspeti, samo ukoliko je čovek veliki ljubitelj cveća i ako je naravno spreman kao i usvakom poslu da napreduje i uči. Za ulaganje u rasadnike potrebna je velika količina novca i velika površina plastenika. Potom sadni materijal, sistem za zagrevanje, zemlja, prihrana, ogrev, kao i same saksije. Prednost uzgajivača cveća jeste što se cveće može prodavati tokom cele godine. Uzgajivači cveća zimi lože na svaka 3 sata, kako bi u rasadnicima bila optimalna temperatura vazduha. Takođe ljubitelji i uzgajivači imaju običaj da ujutru puste i muziku u rasadnike, jer smatraju da im to pruža pozitivnu energiju i da su biljke te koje sve osećaju. Što se same prodaje tiče prodaje se saksijsko, sobno, rezano cveće. A veoma dobra zarada je oko osmog marta. Takođe je velika potražnja i od kraja marta do juna, jer tada mnogi žele imati cveće u svojim dvorištima i na balkonima…

Možete pogledati i koju simboliku koja vrsta cveća nosi i u skladu sa time odabrati savršen poklon. Put cveća od rasadnika do same cvećare je jako dug i protkan ljubavlju. Sa svom tom ljubavlju koje ono nosi ga i kupujete. Svaki čovek koji se ovim poslom bavi pre svega mora biti Mali princ, koji okopava svoju ružu i stavlja je pod stakleno zvono, razgovara puno sa njom i pruža joj pažnju. Sa svom tom pažnjom je i vi poklonite… I tako ljubav i znaci pažnje neka kruže ovom planetom, zarazimo svet ljubavlju, zarazimo svet cvećem! Pre toga razmislite kakav cvetni aranžman ide uz vašu dragu osobu. Koje su to boje kojom biste oslikali osećanja koja ta osoba budi  u vama? Kojom biste bojom definisali prethodno provedene dane sa njom?

Ne dozvolite da vam život nekvalitetno izmiče iz ruku ili vaša draga osoba! Pogledajte život sa malo vedrije strane i shvatićete da ne morate da čekate poseban dan da biste je iznenadili, već izaberite dan i učinite ga posebnim! A što to ne bi bio baš ovaj dan! Vi i vaša draga osoba to zaslužujete, zar ne?

Biće nam drago da na bilo koji način učestvujemo u izmamljivanju njenog osmeha. Ne zaboravite da je renesansni filozof, Francis Bacon,  jednom  rekao: „Kalup sreće čovek drži u svojim rukama.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *