prašak za veš2

Kada bi postojala univerzalna uputstva za svaku mamu sa prvorođenčetom u vezi svih stvari koje se tiču toga onda bi ona celu svoju trudnoću iščitvala iste i učila kako i šta treba da radi. Ali to ne postoji. Ima nekih nepisanih pravila, ima nekih saveta stručnjaka, ima saveta i koja dolaze iz iskustva. Od svega toga treba izvući ono što je najkorisnije i najsvrsishodnije. 

Jedna stvar oko koje se slaže većina mama i stručnjaka jeste da odeću novorođenčadi treba prati odvojeno od odeće za odrasle i da odabiru hemijskih sredstava kojima to radimo treba da posvetimo dovoljno pažnje. Ovo je važno zbog zdravlja našeg najmlađeg člana porodice i tu zaista ne treba imati dileme.

Zato čitajte uputstvo na svakom parčetu garderobe namenjen najmlađima i to vam može olakšati adekvatno pranje i održavanje i usmeriti u pravom pravcu. 

Osigurava zaštitu za osetljivu kožu i smanjuje rizik od alergijskih reakcija na minimum

Prvo treba napomenuti da je održavanje garderobe novorođenčadi, njihove posteljine i svih stvari od tkanine sa kojima dolaze u dodir veoma važno. To znači da je preporučljivo da se sve novokupljene stvari operu pre prve upotrebe. Time se otklanja prašina i hemikalije kojima su prethodno tretirane. 

Takođe, koža beba ipak zahteva više, a ne manje nege i brige. Gledajte i čitajte deklaracije i sastav proizvda na svemu što kupujete. A to posebno važi za prašak za bebe. Nekada oznaka ,,baby“ na nekom proizvodu ne znači nužno da ne sadrži neke od nepoželjnih sastojaka na koje osetljiva mlada koža može odreagovati ikao su za druge ljude potpuno normalni. 

Prašak za bebe možete koristiti i za pranje odeće odraslih

Prašak za bebe je dobar i ekonomičan jer ga možete koristiti i za pranje sopstvene garderobe što se nekada i preporučuje. Razlog za to je što novorođenče vrlo često dolazi u kontakt i sa stvarima koje vi nosite kada ga hranite, presvlačite, kupate ili uspavljujete. Uz to nećete morati da kupujete dva različita proizvoda čime možete i da napravite uštedu. 

Plus ćete i vi mirisati kao vaš najmlađi mezimac ili mezimica. Ali ne zaboravite da većina stručnjaka savetuje da odeću za najmlađe i vašu odeću perete odvojeno.  

Možete ga naći u više oblika – tečni, praškasti ili u kapsulama

Krajnji izbor je na vama, ali definitivno zavisi i od nekih kriterijuma. Činjenica je da je tečni prašak za bebe bolji u odnosu na praškasti jer se bolje ispira, ali ni to ne mora biti isključivo tako. Ipak tečni parašak za bebe osigurava lakše ispiranje i njegovom upotrebom izbegava se rizik od stvaranja taloga od praška na opranoj odeći. Prašak za bebe u kapsulama je novija formula i treba se o njenim prednostima i manama detaljno ispitita pre upotrebe.

Prašak za bebe dostupan je u svim većim i manjim trgovinama

Još jedna prednost odnosi se na to što su nam svim ,,baby“ proizvodi i programi danas i te kako dostupni. Ako ih slučajno i ne nađemo u lokalnim prodavnicama i drogerijama, uvek možemo da ih poručimo putem online prodavnica i očekivati dostavu na kućnu adresu. Obratite samo pažnju na ono što piše na pakovanju i da li je naznačeno da su proizvodi adekvatno dermatološki testirali na osetljivoj koži. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *