Topli prolećni dani podsećaju nas da je leto jako blizu i da je vreme da se planira godišnji odmor.  Dok jedni još uvek traže aranžmane, ima i onih koji su svoje letovanje već uveliko rezervisali. Međutim, ako niste od onih kojima je letovanje jedini odmor i želite do leta da proputujete još negde, uvek je moguće pronaći za malo novca neki vikend predah.

Često su akva parkovi, etno sela i banje mesta koja se najpre biraju za beg od pritiska svakodnevice. Naravno, mogu da se nađu i ponude za brojne izlete u gradove zemalja u regionu, poput izleta u Budimpeštu, Zagreb, Sarajevo, Sofiju, Temišvar, pa se ovi gradovi mogu obići za malo novca. Primamljive ponude i pristupačna cena uvek nađu put do kupca, a zaljubljenika u putovanja uvek ima.

Mađarska sve popularnija za srpske turiste

Brojne turističke agencije su u svoje ponude uvrstile i vikend u Mađarskoj, pa se često u ponudi mogu naći, ne samo obilazak grada, već i poseta velikim tržnim centrima ili pak šoping tura i vikend u banjama Mađarske. Oni koji su videli Budimpeštu mogu se odlučiti za obilazak nekog drugog grada, poput Segedina ili Pečuja, uz posetu banji ili pak ponovo da se odluče za odlazak u glavni grad Mađarske. Naime, u cenu ponude uračunava se i cena puta, ali ukoliko ipak niste ljubitelji turističkih obilazaka, uvek možete otići u sopstvenoj režiji. Bez obzira da li se odlučite za kombi prevoz do Mađarske ili idete sopstvenim autom, dobro se pripremite pred polazak na put.

budapest-2030015_960_720-compressed

Ukoliko ipak ne želite da idete turistički u obilazak prestonice Mađarske, već imate tačno odredište do kojeg želite da stignete kombi prevoz je pravo rešenje za vas. Vaše je samo da kažete adresu sa koje polazite, prevoznik vas pokupi i odveze do tačne adrese na koju ste se zaputili. To i nije tako loše, zar ne? Kada dobro promislite, kombi prevoz do Budimpešte je odlična opcija za sve one koji vole da se opuste i ne razmišljaju o ograničenju brzine, saobraćajnim znacima i stanju na putevima.

Trka Formule 1 – neiostvarena želja mnogih

Ljubitelji ste brze vožnje? Oduvek vam je bila želja da gledate trku Formule 1? Jeste li razmišljali da to zadovoljstvo sebi priuštite? Na samo 17 kilometara od glavnog grada Mađarske nalazi se Hungaroring, poznata trkačka staza na kojoj se vozi, svake godine Velika nagrada Mađarske. Svakog jula najbolji vozači Formule 1 dolaze u Budimpeštu, a na hiljade gledalaca iz zemlje i inosstranstva traže kartu više samo da bi bili deo ovog svetskog spektakla. Za sve zaljubljenike u auto-sport, ovo je praznik za dušu.

moto-trke

Neobično je i malo ko zna da je mađarska staza Hungaroring izgrađena još davne 1986. godine, a rekord na stazi dugoj 4381 kilometar drži sedmostruki šampion Formule 1 i dugogodišnji vozač Ferarija Mihael Šumaher. Park šampiona se nalazi na samom ulazu u ovaj kompleks, a krase ga biste svih pobednika trka Formule 1, kao i šampiona koji su vozili Veliku nagradu Mađarske.

Međutim, ukoliko niste u mogućnosti da baš taj vikend odete na trku, trebalo bi da znate da imate celu sezonu na raspolaganju, jer se ovde upravo voze trke ne samo Formule 1, već i Formule 2, 3 i reno, kao i WTCC šampionat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *