turisti

Glavna karakteristika gostoprimstva u Srbiji predstavlja ljubaznost naroda, dobro raspoloženje, raširene ruke dobrodošlice i osećaj sreće koje pruža uživanje. Za Srbiju se vezuje mnogo narodnih običaja i verovanja da lepom rečju zadobijate puno pažnje i činite dobro drugima.

Jedinstvena pomoć drugima čak i na ulici, može se sresti u Srbiji, nepostoji stranac koji ima negativnih kritika na ljubaznost srpskog domaćina. Ponašanje je uvek u skladu sa tradicijom, kulturom i običajima. Od momenta dolaska u Srbiju do krajnjeg odlaska iz nje, stranci se susreću sa nesebičnim darivanjem i obasipanjem pažnje.

Kako ugostiti strance koji prvi put borave u Srbiji?

Ukoliko stranci dolaze prvi put u posetu Srbiji, sa krajnjim odredištem u nekim od srpskih domaćinstava, priredite im toplu srdačnu dobrodošlicu. U odnosu na gradsku sredinu sa mnoštvo kulturnih dešavanja, brojnim manifestacijama i muzičkim koncertima, selo je ruralna sredina izvan navedenih uticaja.

Tipično srpsko selo okruženo je zdravom prirodnom sredinom sa mnoštvo domaćih životinja i drugačijim načinom života naroda. Običaji nalažu doček sa tradicionalnom srpskom trpezom uz degustaciju šljivovice ili domaćeg vina. Smeštaj je takođe uređen u tradicionalnom etno stilu, sa brojnim motivima rukotvorina, ćilima, slika i starih srpskih predmeta.

Potrudite se da stranci dožive način življenja srpskog sela, posete znamenitosti okolnog naselja, planinare ili iskuse neki od ekstremnih vožnji planinom i rekom. Obezbedite gostima muzičko veče sa posetom folklornog ansambla kulturno-umetničkog društva, pokažite im srpske instrumente i narodnu nošnju.

Grad je mnogim stranim turistima zanimljiv upravo zbog raznovrsnog noćnog provoda i života u njemu. Uz posetu muzeja, tvrđava, istorijskih lokaliteta i samog centralnog jezgra grada, priredite gostima veče tradicionalne srpske igre. Stranci najviše posećuju Beograd, Kragujevac, Novi Sad i Niš.

Obezbedite siguran kombi prevoz do aerodroma Nikola Tesla

Većina stranih turista tokom prve posete Srbiji dolazi avionom, stoga se podrazumeva organizovanje sigurnog transfera sa aerodroma do željene lokacije boravka. Ukoliko je putovanje u samostalnoj organizaciji, domaćini kod kojih strani turisti borave, imaju mogućnost organizovanja kombi prevoza do aerodroma Nikola Tesla.

Kombi prevoz do aerodroma Nikola Tesla, smatra se veoma ekonomičnim, isplativim i udobnim za transport. Zavisno od brojnosti putnika, vrši se odabir željenog prevoza, pri čemu se kombi izdvaja za manji broj putnika. Ukoliko poslujete ili nudite smeštaj preko javnih internet platformi poput bukinga, postoji mogućnost dodatno ostvarenih pogodnosti za rane rezervacije smeštaja.

Uz rane rezervacije smeštaja slede promotivne cene u koje su najčešće uključeni troškovi transfera do aerodroma. Boravak u Beogradu je najčešći za strane turiste i mnogi koji prvi put borave, imaju mogućnost odabira usluga transfera.

Obezbedite stranim gostima organizovane izlete

Ukoliko se bavite isključivo turizmom u Srbiji trudite se da Vaša ponuda bude kompletna i jedinstvena. Poželjno je organizovanje izleta uz posetu srpskim manastirima, istorijskim lokalitetima, arheološkim nalazištima, banjama i planinama Srbije. Za organizovane izlete obezbedite siguran kombi prevoz sa lokalnim turističkim vodičem ili organizacijom iz sopstvene režije.

Priredite gostima toplu dobrodošlicu uz srpsku pogaču i so. Dočekajte drage goste obučeni u tradicionalnu nošnju. Zaigrajte srpsko kolo uz zvuke frule, harmonike ili violine. Darivajte strane turiste koji prvi put borave kod Vas jedinstvenim suvenirima, srpskom zastavom, šajkačom ili najlepšom šljivovicom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *