Rolo zavese su sačinjene iz dva dela: od platna i mehanizma koji služi za njegovo namotavanje. Iz više razloga čine najmoderniji trend u opremanju i dekoraciji prostora. Jednu podvrstu čine i čuvene zebra zavese koje imaju isti mehanizam, ali duplo platno.

Ovaj tekst će vam objasniti zašto su rolo zavese toliko tražene i kakve prednosti donose montiranjem. Nastavite sa čitanjem.

Rolo zavese: osobine i karakteristike

Mehanizam za rolo zavese predstavlja nešto po čemu su rolo zavese prepoznatljive i popularne. Bez obzira na tip postaju popularni i pogodni za sve vrste objekata, a ono što ih posebno izdvaja jeste da:

  • Ne skupljaju prašinu
  • Zauzimaju manje prostora
  • Veliki broj dezena rolo zavesa osigurava uklapanje u svaki prostor

Dakle, nije reč o pukom praćenju trendova, već o lepoti i praktičnosti koje donose jednom domu. Iz ovih razloga krase prozore sve većeg broja objekata i retki su oni koji nisu zadovoljni sa njima.

Kada se postave nema skidanja, a za povremeno čišćenje dovoljno je samo prebrisavanje vlažnom krpom. Ako je potrebno detaljnije čišćenje onda se može koristiti i paročistač, ali sa rolo zavesama definitivno je da nema pranja i peglanja koje ste do sada radili.

Platno zavese sa mehanizmom na namotavanje se pravi od kombinacije materijala koji je antibakterijski i za sebe ne vezuje čestice dima i prašine pa su idealne za svaki prostor: 

  • poslovni prostor – gde se kreće veliki broj ljudi, 
  • dečije sobe – jer su deca osetljivija na alergije i prašinu,
  • i svaki drugi prostor koji će biti daleko čistiji bez metara i metara zavesa punih prašine

Dizajn platna se razlikuje pa se najčešće dele na one koje služe za:

  • zasenčenje prostora tzv.„screen“ materijalima koji delimično propuštaju svetlost, ali blokiraju toplotu i UV zračenje
  • dan – noć zavese „blackout“ čime se potpuno blokira ulaz svetlosti
  • zebra zavese sa duplim materijalom

U zavisnosti od potreba biraćete i platno. 

Zebra zavese  kombinovano dozvoljavaju i delimično propuštanje svetlosti, ali i potpuno blokiranje uz samo par povlačenja lanca za regulaciju platna. Iz ovog razloga su izuzetno popularne, a boja i dezeni se uklapaju sa svakim prostorom.

Prostor je i vizuelno otvoreniji sa postavljanjem rolo zavese. Klasične varijante zauzimaju kvadratni metar oko prozora i tek kada se zamene jasno je kakva se promena dobija. I dalje imate zavesu, ali je ona zategnuta ispred prozora i tako zauzima minimalnu površinu.

Rolo zavese po meri garantuju uklapanje u svaki prozor ili vrata

Vrlo je važna činjenica da se rolo zavese izrađuju po meri svakog otvora i mogu biti u dužini koja vama odgovara.

Imate stakleni zid? Nema problema, može se postaviti nekoliko sistema koji donose više privatnosti ili prijatniji boravak kada je prostor osunčan.

Ni dužina nije problem jer kada se rolo zavese izrađuju po meri. Jedan mehanizam može da nosi i preko 3 metra dužine platna i do 3 metra širine, pa su idealne i za sve vrste balkonskih vrata.

Onaj ko je prvi dizajnirao rolo zavese, imao je na umu unapređenje dotadašnjeg mehanizma i platna tako da svaki korisnik bude zadovoljan. Zdravstveno su najkvalitetnija verzija svih zavesa, lake za rukovanje i vizuelno krase prostor.

I cene rolo zavesa su pristupačne, a s’obzirom da vas ne čeka peglanje, pranje, skidanje i kačenje, sa ovim zavesama može samo da se uštedi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *