Bilo da ste tek postali punoletni ili je Vaš 18. rođendan (ne)davno prošao, odluka da upišete vožnju je veliki korak na kome Vam posebno čestitamo. Sada nećete morati ni na koji način da zavisite od ostalih, a ni od prevoza ni taksija, već ćete moći da se opustite i manje i veće relacije prelazite sami svojim automobilom.

Kako biste sve to postigli što lakše i brže, pravilno odabrana auto skola biće Vam od najveće pomoći, a evo i kako da nađete onu pravu za sebe.

auto-skola

Od čega početi?

Ne bi bilo loše da se sam početak bazira na staroj dobroj preporuci: ako je neka auto škola oduševila nekoga od Vaših poznanika, rođaka i prijatelja, ona bi mogla da se nađe kao prva na Vašoj listi.

Međutim, ni u ovom slučaju nije dobro zaletati se, jer ono što je odgovaralo nekom drugom ne mora da znači i da će Vama. Zato dobro pogledajte koja još auto škola bi mogla da dođe u obzir.

Dobro pretražite internet, vidite šta su rekli polaznici pojedinih auto škola, i svedite spisak na nekoliko koje ćete pozvati telefonom, a po potrebi i obići, kako biste se uverili da je to upravo ono što želite.

Svi zaposleni profesionalnih auto škola će Vam izaći u susret i odgovoriti na svako pitanje.

Da li je jeftinija auto škola ujedno i ušteda?

U teoriji jeste, ali u praksi – jeftinija auto škola zaista retko znači i uštedu.

Nemojte dozvoliti da Vas zavedu preterano niske cene, ali ni blizina škole ili neki drugi parametar koji nema veze sa dobrom obukom vožnje. Uvek je bolje da platite i malo više za dobru uslugu, nego da izgubite i vreme i novac sa lošom uslugom.

Ako se jednom izabere loša auto škola, često se dešava da dosta vremena prođe dok istu promenite, a zatim uzimate i plaćate dodatne časove, dok ne položite vožnju.

Šta ako se plašite vožnje?

Strah od vožnje, kao i svaki strah od nepoznatog, prirodan je i opravdan, te ako isti osećate ne treba mnogo brinuti.

Vežba će Vam pokazati da nema potrebe za strahom, a isti možete savladati uz dobrog, posvećenog i instruktora sa iskustvom.

Baš ovakve osobe koje podučavaju vožnju kao svoje zaposlene imaju profesionalne auto škola, te je to još jedan motiv da nađete onu koja već dugo posluje i ima iskusne instruktore.

Šta treba da znate pre prvog časa?

Iako će Vam na ovo svaka auto škola skrenuti pažnju, bilo bi dobro da i sami znate: pre prvog časa obavezna je, najpre, udobna obuća. To znači da treba zaboraviti sve štikle i cipele i birati udobne patike sa đonom koji će Vam pružiti mogućnost da osetite komande.

Takođe, na prvi čas – a i svaki sledeći – dođite naspavani i siti, jer će Vam to omogućiti da budete i skoncentrisani. Tako ćete više i lakše novih informacija usvojiti, a nećete paničiti i/ili očajavati ako neku grešku napravite.

Usvajajte jednu po jednu stvar postupno, budite strpljivi i vredni, a rezultati sigurno neće izostati.

Želimo Vam puno sreće!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *