Planiranje venčanja jedan je od najlepših, ali i najstresnijih događaja u životu. Da bi sve proteklo kako treba potrebno je sklopiti mnogo važnih kockica, što nije lako. Kada je  venčanica za mladu izabrana, odelo za mladoženju kupljeno i prigodan prostor gde će veselje biti organizovano rezervisan, ostaje još jedna stvar koja čini dušu svadbe. Bend za svadbe zaslužan je za atmosferu koja će se pamtiti godinama posle.

svadbe-bend-za-svadbe

Svadba je skup različitih generacija, karaktera i shodno tome, raznih muzičkih ukusa, ali dobar bend za svadbe je onaj koji uspe da sve zvanice izvede na podijum za igru. Dobar odabir repertoara, pažljivo praćenje kako se proslava odvija i komunikacija sa gostima, uz odlične vokale i muziku je ono što čini dobar bend. Da bi izabrali pravi bend između mnogo izvrsnih koji već postoje i poznaju sav repertoar, dobro je obratiti pažnju na par stvari, kako bi sve prošlo kako treba.

Prvo odaberite bend za svadbe

Organizacija venčanja je skup mnogo poslova koje treba obaviti i odluka koje valja doneti. Kada je bend za svadbe u pitanju, prva stvar oko koje ne biste smeli da napravite grešku je da taj izbor ostavite za poslednji čas. Većina izvrsnih bendova za svadbe sviraju na raznim proslavama i angažovani su mesecima unapred. Kratak rok za angažovanje sužava vam izbor bendova i velika je verovatnoća da ne dobijete ono što želite.

Repertoar

Kada na vreme krenete u potragu za bendom imate vremena da se raspitate kod porodice i prijatelja o njihovim iskustvima sa prethodnih slavlja, ali i da na Internetu pronađete veliki izbor najrazličitijih bendova. Ako želite da se svi gosti dobro provedu morate povesti računa o njihovom muzičkom ukusu. Svaka svadba je skup različitih generacija, raznih karaktera i samim tim i različitih muzičkih ukusa. Tako, pravilan odabir repertoara, kvalitet sviranja i pevanja u jednom trenutku dovodi sve ove pomenute razlike zajedno na podijum za igru. Dobri bendovi koji sviraju na proslavama imaju repertoar koji pokriva gotovo sve muzičke pravce, tako da dobrim odabirom pesama mogu stvoriti nezaboravnu atmosferu. Slobodno kontaktirajte bend i konsultujte se sa njima oko repertoara, izložite im svoje želje, sastav i ukus publike. Objasnite bendu gde će se proslava održati i za koliko ljudi, opišite prostor ako kojim slučajem bend tu nije svirao, kako bi oni što bolje mogli da osmisle nastup.

Unapred dogovorite repertoar

Kada se radi o bendovima za svadbe, obratite pažnju na način na koji nastupaju. Postoji bitna razlika između bendova koji sviraju programsku muziku i onih bendova čiji se nastup sastoji od naručivanja pesama. U ovom, drugom slučaju gosti su ti koji kreiraju repertoar i muzički tok svadbe, naručujući pesmu za pesmom. Ali, ponekad, kod velikog broja gostiju ovo često može otići u drugu krajnost i ako bend nema mnogo iskustva, moguć je haos. Potrebno je mnogo iskustva da se sve drži pod kontrolom, kad ko i kako naručuje pesme, da se ne desi da neki gosti izgledaju važniji od drugih ili postanu nervozni dok čekaju svoj red na pesmu. Ono što je najvažnije, mladenci možda nećete imati kontrolu nad repertoatom i pesmama, a oni su ipak najbitniji. Tako je najbolje dobiti bend koji svira repertoar uz delove nastupa gde se pesme naručuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *