S obzirom na to da se modernom stanovniku ove planete život odvija buvalno preko telefona, upravo je telefon mesto gde čuvamo mnoge važne informacije. Osim za razgovor, mi ga koristimo i za slanje poruka, mail-ova kao i za najrazličitije aplikacije preko kojih takođe razmenjujemo važne i manje važne informacije.

pracenje-prisluskivanje-telefona

Ako ste se nekada zapitali da li vam neko prisluškuje telefon, možda ćete u ovom tekstu pronaći način kako da to i proverite. Postoje kodovi uz čiju pomoć se, kako mnogi tvrde, može otkriti da li neko prisluškuje telefon. Određeni kod treba ukucati u aplikaciji koja se koristi za pozive, nakon toga pritisnuti dugme za poziv kao kada nekoga pozivate. Informacije koje tom prilikom dobijete mogu da budu signal da je vaš telefon pod “prismotrom”. Način je krajnje jednostavan, zar ne?

U nastavku teskta pročitajte i koji su to kodovi i šta svaki od njih može da vam pokaže.

Kod *#21#

Uz pomoć ovog koda možete saznati da li su vaše poruke, podaci i pozivi preusmereni. Na vašem displeju će se nakon poziva  nalaziti status svih servisa. Ako za neki servis stoji „Forwarded“ onda imamo lošu informaciju za vas, jer to znači da se vaš telefon verovatno prisluškuje. Ukoliko se na svim servisima nalazi natpis  „Not forwarded“ to znači da možete da odahnete, jer se vaš telefon ipak ne pisluškuje.

Kod *#06#

Ukoliko se dogodi to da telefon nekako izgubite, ne brinite postoji rešenje i za to. Pomoću ovog koda ga možete pronaći čak i da je neko ubacio novu sim karticu.

Kod ##002#

Ukoliko ste loše sreće da se vaš telefon ipak prisluškuje i da vam se neki od servisa proverava odnosno onda ćete aktivacijom ovog koda uspeti da poništite sva preusmerenja na Vašem telefonu.

Preventivne mere koje treba preduzeti

  • Nemojte nikako instalirati aplikacije koje su označene kao „unsafe“
  • Poželjno je koristiti više vrsta zaključavanja telefona
  • Potrudite se da izbegavate javna mesta za punjenje telefona

Ko, na koji način i zbog čega najčešće prisluškuje tuđi mobilni telefon?

Sumnjate u svog partnera ili želite da proverite zbog čega vaše dete toliko vremena provodi na telefonu ili se pitate da li vaš zaposleni obavlja posao za koji ga plaćate? Onda ste se verovatno u nekom trenutku pali u iskušenje da se poslužite nedozvoljenim sredstvima kako biste otkrili istinu. Upravo su te situacije najčešći razlozi koji motivišu ljude da instaliraju špijunski softver za praćenje i prisluškivanje mobilnog telefona.

Instaliranje i korišćenje ovakvog špijunskog softvera je vrlo diskreno. Nakon toga, možete imati uvid u listu poziva, kako dolaznih tako i odlaznih. Može se pratiti i šta osoba radi preko svih ostalih popularnih aplikacija. Ćak postoji i GPS lociranje sa istorijom kretanja. Osim svega ovoga, ovakvi softveri omogućavaju čak i da uključite mikrofon, kao i prednju i zadnju kameru i samim tim vidite u kakvom se okruženju ta osoba nalazi i čuti šta i sa kim razgovara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *